BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,10
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Ben her şeyi bırakmaya varım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'daki tank palet fabrikasının Katarlılara satıldığı iddiasına sert tepki gösterdi. Tesisin 25 yıllığına kiralandığını söyleyen Erdoğan, "Satılan biri varsa sensin. Niye yalan söylüyorsun. Kesinlikle mülkiyet devri söz konusu değil. Varsa ispatla. Ben her şeyi bırakmaya varım. Sen siyasetten çekilmeye var mısın?" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya mitinginde halka seslendi. Erdoğan'ın hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Sakarya Arifiye'deki tank palet fabrikasının satıldığı iddiasını gündeminden düşürmeyen Kılıçdaroğlu'nu, iddiasını ispat etmeye çağıran Erdoğan şunları söyledi:

Satılan biri varsa sensin

"Bu Bay Kemal var ya bu çok garip bir insan. Savunma sanayimizdeki önemli bir yeri olan bu tesisi modernize etmemiz şart haline gelmiştir. Bunları sadece kamu hizmetleriyle gerçekleştirmeye kalktığımızda en az 50 milyon dolar gerekiyor. Biz çok daha farklı adım attık.

Bizim yüksek teknolojiye geçmeye hemen ihtiyacımız var. BMC'nin yüzde 50-50 Katarla ortaklığı var. 25 yıllığına burayı devrettik. Bay Kemal ne diyor 'sattılar' diyor. Satılan biri varsa sensin. Niye yalan söylüyorsun.

Kesinlikle mülkiyet devri söz konusu değil. Varsa ispatla. Ben her şeyi bırakmaya varım.  Sen siyasetten çekilmeye var mısın? Bu fabrikanın arazisi taşınmazları her şeyi devlete ait olacak kalacak. Sadece işletmesi özel şirkette olacak. İşçiler de hiç hak kaybına uğramadan çalışmaya devam edecek."

Yerel seçimlere değinen Erdoğan, çok sayıda belediyelere sahip olmalarına rağmen neden bu kadar çok miting yaptıklarını ise böyle açıkladı:

Türkiye'yle ve Türk milletiyle hesabı olan herkes, 31 Mart'ı bekliyor

"Niçin mücadele ediyoruz, sadece 3-5 belediye başkanlığı veya eksik veya fazla almak için bu kadar çalışılır mı? Eğer öyle olsaydı muhalefetin bizim 71 miting yaptığımız yerde 171 miting yapması gerekirdi. Çünkü onların böyle bir neticeye daha çok ihtiyaçları var. Buna rağmen bizim değil yarımız, onda birimiz kadar bile çalışmıyorlar. Laf ola beri gele... Yasak savma kabilinden göstermelik toplantılarla gün öldürüyorlar. Bizim böylesine çok çalışmamızın sebebi ülkemizi ve sizi çok seviyor olmamızdandır.

Seçimden ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermeyeceğimiz bir sonuçla çıkmayı hedefliyoruz. Bunun için 31 Mart'ın bir beka seçimi olduğunu söylüyoruz.

Türkiye'yle ve Türk milletiyle hesabı olan herkes, 31 Mart'ı bekliyor. Gezi olayları 17-25 aralık emniyet yargı darbe girişimini yaşadığımızda 2014 yerel seçimlerinin bizim sonumuz olacağını düşünerek ellerini ovuşturuyorlardı.

2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de benzer bir beklentiye girdiler. 15 Temmuz'da darbe ile ülkeyi ele geçirmeye çalıştılar. Tüm kalbimle inanıyorum ki bir kez daha başaramayacaklar. Milletimiz meydanı 31 Mart'ta da bunlara bırakmayacak. "

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Kürdistan ifadesine tepki gösteren Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

Ne idüğü belirsiz

"Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu beyefendi Kürt de değil. Ne idüğü belirsiz, Kürdistan'ı çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var. Defol oraya git. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bizi bölemeyecekler, parçalayamacaklar."

Hangi sebeple olursa olsun kırgınlığını sandığa yansıtma düşüncesi olan tüm kardeşlerime sesleniyorum

Diğer parti seçmenlerine seslenen Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde oyunu birlikte bozmaya çağırdı:

"Buradan ülkesine sevgisinden zerre kadar şüphesinden duymadığım CHP'ye gönül verenlere sesleniyorum. Buradan milliyetçiliği konusundaki samimiyetine imandığım İYİ Partililere sesleniyorum. Buradan Geçmişini inkar etme pahasına garip bir siyasetin içinde olan ve hala Saadet ile birlikte olanlara sesleniyorum. Buradan iradeleri pazarlanan Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Hangi sebeple olursa olsun kırgınlığını sandığa yansıtma düşüncesi olan tüm kardeşlerime sesleniyorum. Bugün Türkiye'nin bir olma, beraber olma, iki parmakları gibi kenetlenme günüdür."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul son seçim anketi geldi sonuçlar çok tartışılacak
Foto Galeri İstanbul son seçim anketi geldi sonuçlar çok tartışılacak Galeriye Gözat