BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.434,80
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a cevap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi Twitter hesabından yayınladığı mesajında ABD Başkanı Donald Trump'ın rahip Brunson'ın serbest kalmasının ardından attığı tweetlere cevap verdi ve yargı bağımsızlığına vurgu yaptı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rahip Brunson için yaptığı "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardımları için teşekkür ediyorum" sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi. Erdoğan, yayınladığı mesajda "Sayın Başkan Trump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi." ifadelerini kullandı.

"TÜRK YARGISI KARARINI BAĞIMSIZ BİR ŞEKİLDE VERDİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tweeti şu şekilde: Sayın Başkan @realDonaldTrump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder. PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Trump, "Türkiye tarafından bırakılan Pastör Brunson bu öğleden sonra Oval Ofis'te benimle birlikte olacak. O zor bir tecrübe yaşamış harika bir Hristiyan. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardımları için teşekkür ediyorum." dedi.

ABD Başkanı Trump'tan flaş Brunson açıklaması

Çavuşoğlu: Türkiye'den baskıyla netice alınmaz