BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.496,58
HABER /  GÜNCEL

ABD Başkanı Trump'tan flaş Brunson açıklaması

ABD Başkanı Trump, Rahip Brunson'un serbest bırakılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Trump, ''Brunson'un tahliyesiyle ilgili Türkiye ile herhangi bir anlaşma yapılmadı.'' dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabında dün serbest bırakılan Rahip Andrew Craig Brunson hakkında açıklama yaptı. 

Türkiye saatiyle 21.30'da Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te Rahip Brunson'u kabul edeceğini belirten Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Trump, "Türkiye tarafından bırakılan Pastör Brunson bu öğleden sonra Oval Ofis'te benimle birlikte olacak. O zor bir tecrübe yaşamış harika bir Hristiyan. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardımları için teşekkür ediyorum." dedi.

''TÜRKİYE İLE ANLAŞMA YAPILMADI''
Trump açıklamasında, "Brunson'ın serbest bırakılması için Türkiye ile bir anlaşma yapılmadı. Ben rehineler için anlaşma yapmam. Yine de ABD tarafında bir takdir var ve bu adım ABD ile Türkiye ilişkilerinin iyi, belki de harika bir yola girmesine neden olacak." ifadelerine yer verdi. 

DÜN AKŞAM TÜRKİYE'DEN AYRILMIŞTI
Terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD’li rahip Brunson, dün 3 yıl 1 ay hapis cezasına mahkûm edilmişti. Adli kontrol şartı ile yurt dışı çıkış yasağı kaldırılan Brunson, dün akşam Türkiye’den ayrılarak Almanya'ya gitmişti.