BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'a FETÖ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan Başbakanı Modi ile ortak açıklama yaptı. Erdoğan, Türkye'nin Hindistan'la tam bir işbirliği içerisinde olacağını söyledi ve Hindistan'ın terör örgütü FETÖ'yü tamamen ülkesinden çıkarmasını istedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan Başbakanı Modi ile ortak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Nisan'da Hindistan'da meydana gelen menfur terör saldırısı lanetliyorum. Başsağlığı diliyorum. Türkiye terörle mücadelede Hindistan'la tam bir işbirliği içerisindedir. Gandi'nin veciz ifadesi ile 'üç fiziki kapasite ile değil, boyun eğmeyen irade iledir.' şeklinde teröre karşı duracağız." dedi.

Hindistan nüfusu kaynakları ve ekonomisiyle, stratejisiyle önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Görüşmemizde siyasi ilişkilerimizi stratejik vizyonla devam ettireceğiz. Karşılıklı yatırım fırsatları üzerinde durduk. Yerli para kullanımı ile paralarımızın değerini koruyacağız" ifadelerini kullandı.

"Hindistan FETÖ'yü tamamen ülkesinden çıkarmasını umuyorum"

Erdoğan, "FETÖ hakkında ayrıntılı bilgi verdim. Bu karanlık yapı, dünyanın en tehlikeli, en gözü dönmüş örgütlerindendir. FETÖ ile 15 Temmuz'dan bu yana hukuk ve adaletten ödün vermeden yoğun bir mücadele veriyoruz. Dostlarımız yapılanmaları hakkında bilgilendiriyor ve uyarıyoruz. Dost Hindistan'ın alacağı önlemlerle FETÖ'yü ülkesinden tamamıyla çıkaracağını umuyorum." dedi.