BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar! Af var mı? Kaç vekil aday?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere seyahati öncesi Atatürk Havalimanı'nda Devlet Bahçeli'nin af talebi için ne dedi?.. AK Parti'li kaç vekil yeniden aday gösterilecek?..

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere seyahati öncesi Atatürk Havalimanı'nda Devlet Bahçeli'nin af talebi için ne dedi?.. AK Partili kaç vekil yeniden aday gösterilecek?.. Bahçeli'nin af önerisinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi tabi kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Türkiye olarak Birleşik Krallık ile iş birliğinin gelişmesine özel önem veriyoruz. Tatlıdil Forumu'nun da buna çok büyük katkıları oluyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Türkiye ve Birleşik Krallık olarak ekonomik iş birliğimizin Brexit sonrasında da kesintisiz sürmesini istiyoruz." dedi.

AF GÜNDEMDE Mİ?.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin gündeminde bir af düşüncesinin kesinlikle olmadığını bildirdi. "Önümüzdeki dönemde af talebini gündeminizde tutacak mısınız?" sorusu üzerine Erdoğan, "Sayın Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi tabi kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok" ifadelerini kullandı.

'KADROYU TAZELEMEK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"... AK Parti'de kaç milletvekili yenilenecek kaç vekil aday gösterilmeyecek tartışmalarıyla ilgili de Erdoğan şöyle konuştu: "Yeni isimler noktasında bu adeta iki kere iki dört. Biz biliyorsunuz hücre yenilemesini siyasette başaran bir partisiyiz. Mevcutla yetinen değil, kadrosunu sürekli olarak yenileyen, güçlendiren, nerede eksiklerimiz aksamalarımız var bunları gidermeye çalışan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla burada da nerede aksama varsa, nerede sıkıntılar varsa bunları gidermek suretiyle yeni bir kadro ortaya koymanın gayreti içerisinde olacağız.

Bir defa biz siyasette kadroyu Ankara’ya milletvekili taşımak olarak görmüyoruz. Böyle bir şey olmaz. Yani siyasette milletvekilliği sorumluluğunu üstlenmiş olan arkadaşlarımız bir defa kesinlikle bu işin hakkını dört dörtlük vermeli. Ankara’ya taşınıp, Ankara’da da parlamentoya bile doğru dürüst gelmeyen bir ekiple, kadroyla yürümek böyle bir şeyi düşünmüyoruz. Bu konularda kimlerin zaafları olmuşsa, kimler bu konularda falso yapmışsa tabi ki onlarla artık yürümek mümkün değil. Onun için kadroyu tazelemek, bu bizim için çok önemli.

FAİZ HER KÖTÜLÜĞÜN ANASI... Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizi ekonomik alanda her türlü kötülüğün anası-babası olarak gördüğünü söyledi. "Konut faizlerindeki indirimi yeterli buluyor musunuz? İş dünyası da diğer kalemlerde faiz indirimi bekliyorlar. Yeni çağrınız olacak mı?" sorusu üzerine Erdoğan, "Benim faiz konusundaki kanaatlerimi biliyorsunuz. Oluyor, olacak, hele hele 24 Haziran’dan sonra bunun şekli de, bunun oranı da çok daha farklı şekilde gelişecek. Çünkü ben faizi her türlü ekonomik alanda kötülüğün anası babası olarak görüyorum. Bunu bir defa başarmamız lazım. Yaptığımız son ekonomideki yetkili arkadaşlarımızla toplantıda orada attığımız adımlar hemen tesirini gösterdi. Şu anda 0,98 bazda bir düşüş yapıldı. Bu bile hemen konut satışlarını etkiledi. Bunlar bir gerçek, bunlara kör olmak gibi bir böyle garipliğimiz olamaz. Bu bir vaka. Onun için de hem yastık altındaki çekelim diyorsun, kayıt dışını kayıt altına alalım diyorsun. Hem bunu söyleyeceksin, hem gerekli adımı atmayacaksın; olmaz. Ve biz şu anda iyi yoldayız. Birileri gibi de öyle bedava konut verelim, daire verelim. Bir de onları duymaya başladık. Bedava konut dağıtacaklarmış… Nasıl oluyor bu iş? Benim milletim herhalde bunları yutmayacaktır..." İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları... 

'İDLİB'DEKİ SIKINTILAR BÜYÜK ORANDA HALLEDİLMİŞ OLACAK'

 Biz kimseyi rahatsız etmiyoruz. Şu anda bize dokunana biz dokunuruz. Ama bize dokunmayanla bizim herhangi bir işimiz olmaz. Biz terör örgütüyle mücadelemizi verdik, veriyoruz. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Afrin bunun en güzel örneğiydi. Cerablus bunun en güzel örneğiydi. Ve bundan sonraki süreçte de o terör koridoru olarak oluşturulmaya çalışılan, malum en doğudan en batıdan bölgeyi zaten kontrolümüzün altına aldık, alıyoruz. Ve Afrin’den sonra İdlib’deki gelişmeleri zaten biliyorsunuz. Şu anda gözlem noktalarında, 10 gözlem noktası elimizin altında. Orada şimdi 11-12 var, onları da bu hafta içinde bitirip böylece 12 gözlem noktası kontrolümüzün altına girdikten sonra İdlib’deki sıkıntılar da büyük oranda halledilmiş olacak. Tabi ardından bizim Tel Rıfat, Münbiç sorunumuz var. Bu konuda Dışişleri Bakanımızın, ABD Dışişleri Bakanı ile görüşmeleri olacak. Ve bununla birlikte bize verdikleri sözü tutmalarını bekliyoruz. Eğer verdikleri sözü de tutarlarsa o zaman Münbiç’te de PYD YPG’nin orayı terk etmesini istiyoruz.

ANNELER GÜNÜ MESAJI... Anneler gününüzü tebrik ediyorum. Anneleri hayatta olanlara tavsiyem, annelerinizin ayaklarının altını öpün, cennetin kokusunu alın. Ölmeyenler de annelerini dualardan uzak tutmasınlar. Rabbim, annesiz olmak gerçekten çok zor. Tüm annelere saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Ellerinden öpüyorum.nnesiz hayattan Rabbim bizleri mahrum etmesin diyorum.

Bahçeli'nin istediği af çıkarsa kaç kişi tahliye olacak? Rahşan Affı gibi...

Bomba iddia! AK Parti'nin 316 milletvekilinden sadece 120'si listeye giriyor!