BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar: Yeni bir oyun oynanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "31 Mart seçimleri için Türkiye genelinde yeni bir oyun oynanıyor." diyerek CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP'yi topa tuttu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylikdüzü mitinginde CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin yer aldığı Millet İttifakı ile ilgili çok sert sözler sarf etti. "31 Mart seçimleri için Türkiye genelinde yeni bir oyun oynanıyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Baktılar üç kafadar, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın bileğini bükemiyor, ittifaka yeni ortaklar üyeler buldular." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan ardından şunları dile getirdi; 

Bu ittifakta kimler yok ki? Bölücü örgütün güdümündeki parti var. Devletiniz teröristtir diyen il başkanı var, İmralı’daki bebek katilinin heykelini dikmeye yeltenen gafiller var. PKK paçavralarının önünde poz veren parti başkanları var. Bay Kemal Almanya’da hangi kadınla poz verdi? Alman parlamentosunda terör örgütünün paçavrasıyla poz veren kadınla o da geldi poz verdi.

Cumhuriyet mitinginde darbe çağrısı yapan cuntacılar var. bu şehrin duvarlarına “zulüm 1453’e başladı” diyen çapulcular var. Ezan-ı Muhammedi’yi ıslıklayan edepsizler var.

"Sezai Temelli Denilen Adam, Temelsiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da kazanacağız, batıda da AKP ve MHP'ye kaybettireceğiz" sözlerini de sert sözlerle eleştirdi. Temelli'nin kürtleri istismar ettiğini belirten Erdoğan, "Bu adam, Sezei Temelli denilen adam, Temelsiz. Bu adam Kürt de değil onu da söyleyeyim. Kürt kardeşlerimi istismar ediyor." dedi. 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar; 

Şimdi CHP adaylarının olduğu listelerde HDP’liler yok mu? Gizli saklı buraya sızdırdılar, var. İyi Parti’nin olduğu yerde yok mu? Var. Kime yutturuyorsunuz bunları?

CHP’nin başındaki zat ne diyor? “YPG bize saldırmaz diyor” İttifakın tavşan ortağından yine tek bir eleştiri yükselmiyor. Hatay’ın CHP’li belediye başkanı “oy yoksa hizmet de yok” diyerek seçmeni alenen tehdit ediyor. Her gün bize saldıran tavşan ortaktan ses çıkmıyor. Önceleri ittifakın asıl patronlarını gizlemeye çalışıyorlardı, artık onu da beceremiyorlar.

Kadın çıkmış ne diyor? “Biz sırtımızı YPG’ye PYD’ye dayadık” diyor. Bay Kemal bunlarla beraber. Biz sırtımızı milletimize ve Allah’a dayadık, farkımız bu.

"Böyle Karışık Bir Yapıdan Bu Ülkeye Hayır Gelmez"

Ezan, bayrak, vatan, şehit hassasiyeti… Ya benim bayrağımı yakıyor. Sen böylesiyle nasıl beraber olursun Bay Kemal? Hem milliyim diyeceksin hem benim bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın.

Hanımefendi hem milliyim diyeceksin, hem benim bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın.

Bay Temel, ben şöyleyim böyleyim diyeceksin, benim bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın.

Bir de ittifakta yokuz diyeceksin. Kimi uyutuyorsun ya? Sen öyle dersen senin Adıyaman’daki belediye başkan adayın aksini söylüyor. Böyle karışık bir yapıdan ne bu ülkeye, ne bu millete, ne İstanbul ve Beylikdüzü’ne hayır gelir.