BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.418,53
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan Maltepe'de açıkladı siz söylemezseniz biz çıkarıp ilan edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe mitinginde CHP listelerinden aday gösterilen PKK sempatizanı HDP adaylarına değinerek, "Belediye başkan adaylarınızın ve belediye meclis üyelerinizin bir kısmının listesi bu parti üzerinden size Kandil'den mi gönderildi? Hadi onu da söyleyin. Siz söylemezseniz de biz zaten çıkarıp ilan edeceğiz." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisince Maltepe Merkez Camisi Meydanı'nda düzenlenen Maltepe mitinginde halka hitap etti. Erdoğan'ın gündeminde CHP'nin aday listelerinde yer alan terör örgütü PKK ile iltisaklı HDP adayları vardı. Erdoğan, konuşmasında CHP yönetimine "Madem ittifak kurdunuz, bunu hangi pazarlıklar, bedeller karşılığında yapıldığını niçin açıklamıyorsunuz?" diye sordu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Belediye başkanı ekonomiyi mi yönetecek?

"Bu seçimler elbette mahalli idareler seçimi. Şimdi çıkıyor Bay Kemal, ekonomiden bahsediyor. Tamam da belediye başkanı ekonomiyi mi yönetecek, önce o kendi kasasını yönetsin, kendi kasasını.

Türkiye ekonomisini yönetmek bizim işimiz. Bunların hepsinin defterleri biz de ağalanacak halleri var. Onun için nasıl ki 7 düvel saldırdı, ekonomimizi çökertemediyse Allah'ın izniyle bundan sonra da çökertemeyecek. Biz bunlara prim vermeyiz.

Örgütün kafa adamlarını vurduk

Artık bize silah verirler mi derdimiz yok, kendimiz üretiyoruz. Bunlarla da örgütün kafa adamlarını vurduk, Bay Kemal kahrolmuştur. Onların inadına vuracağız. Öyle bir gayret edelim ki bunların tüm planlarını bozalım.

Ne olur kırgınlık, dargınlık, şu bu değil

Ne olur kırgınlık, dargınlık, şu bu değil. AK Parti tabanına sesleniyorum, burada taviz vermememiz lazım. MHP'li kardeşlerime de sesleniyorum, dargınlık küskünlükle oy kaybı olmasın. Sandıkta Osmanlı tokadı atacağız.

"Mehmetçikler içeride" diyen Akşener'e tepki

Bayan Meral de Mehmetçikler içeride diyor. Senin Mehmetçiklerin onlarsa yanmışız biz. Senin Mehmetçik dediklerin gerçek mehmetçiklere tanklarla yürüyenlerdir. Gerçek Mehmetçiklere biz laf söyletmeyiz. Onlar Küçük Muhammetler diye anılır.  Sen (Meral Akşener) kalkıp Tayyip Erdoğan'a, halkına 'terörist' diyecek kadar istikametini kaybettin. Tencere kapak meselesi, Bay Kemal ile dolaşa dolaşa o da istikametini kaybetti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan (ortada), Maltepe'de düzenlenen mitinge, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım (solda) ve Cumhur İttifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Ahmet Baykan (sağda) ile katılarak vatandaşları selamlad
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan (ortada), Maltepe'de düzenlenen mitinge, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım (solda) ve Cumhur İttifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Ahmet Baykan (sağda) ile katılarak vatandaşları selamladı

CHP yönetimine soruyorum

CHP yönetimine soruyorum; madem bu parti (HDP) ile birlikte olmaktan utanıyorsunuz, niye ittifak içindesiniz? Madem ittifak kurdunuz, bunu hangi pazarlıklar, bedeller karşılığında yapıldığını niçin açıklamıyorsunuz? Belediye başkan adaylarınızın ve belediye meclis üyelerinizin bir kısmının listesi bu parti üzerinden size Kandil'den mi gönderildi? Hadi onu da söyleyin. Siz söylemezseniz de biz zaten çıkarıp ilan edeceğiz.

CHP, sözde İYİ Parti, HDP, Saadet'e gönül verenlere sesleniyorum, bu karanlık ittifakın ne ülkemize ne İstanbul'a en küçük faydası olacak."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul için son seçim anketi geldi işte ilçe ilçe sonuçlar
Foto Galeri İstanbul için son seçim anketi geldi işte ilçe ilçe sonuçlar Galeriye Gözat