BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,49
POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Besni'de kulağıma kirli haberler geliyor

ADIYAMAN'da düzenlenen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir şeyler duyuyorum. Besni bize kırgın mı ya? Var mı öyle bir şey? Besni'de kulağıma kirli haberler geliyor. Bir şeyler yapıyorlarmış. Meşru olmayan yollara tevessül ediyorlarmış. Bak şunu söyleyeyim; şunu bilin... Bizim trenden inenler bir daha bu trene binemeyecekler. Bu davaya ihanet edenler bu davanın saflarında yer alamazlar" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Adıyaman'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan konuşmasında, "Bir şeyler duyuyorum. Besni bize kırgın mı ya? Var mı öyle bir şey? Besni'de kulağıma kirli haberler geliyor. Bir şeyler yapıyorlarmış. Meşru olmayan yollara tevessül ediyorlarmış. Bak şunu söyleyeyim; şunu bilin... Bizim trenden inenler bir daha bu trene binemeyecekler. Bu davaya ihanet edenler bu davanın saflarında yer alamazlar" ifadelerini kullandı.

"Sandık milli iradenin yıkılmaz kalesidir"

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "İnşallah 4 gün sonra sandıklara gidecek oylarımızı kullanacağız. Bir kez daha ülkemizin, şehrimizin geleceğini tayin edeceğiz. Çok daha kritik kararlar vereceğiz. Adıyaman'ın Cumhuriyetimizin 100. yılını nasıl karşılayacağını da tayin edeceğiz. Şunu unutmayın kardeşlerim, sandık bizim namusumuzdur. Sandık milli iradenin, aşılmaz, sarsılmaz, yıkılmaz kalesidir. Sandık milletimizin bedel ödeyerek, mücadele vererek çok değerli bir kazandım. Bakmayın siz CHP'nin 'bu ülkeye demokrasiyi biz getirdik' demesine. Merhum Menderes'in, Polatkan'ın, Fatin Rüşdü Zorlu'nun o sandıkta hakkı vardır. Mamak'ta tek tek tırnakları sökülen koçyiğitlerin hakkı vardır" ifadelerini kullandı.

"Bu davaya ihanet edenler artık bu davada yer alamaz"

"Bizim trenden inenler bir daha bu trene binemeyecekler" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Besni bize kırgın mı ya? Var mı öyle bir şey? Bir şeyler yapıyorlarmış. Meşru olmayan yollara tevessül ediyorlarmış. Bak şunu söyleyeyim; şunu bilin... Bizim trenden inenler bir daha bu trene binemeyecekler. Bu davaya ihanet edenler bu davanın saflarında yer alamazlar."

"Kulağıma kirli haberler geliyor"

Adıyaman'ın Besni ilçesinden kulağına bazı kirli haberler geldiğini belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Besni'de kulağıma kirli haberler geliyor. Buna üzüldüm. İnşallah Besni'de Besnili kardeşlerim oradaki çevrilen bu çirkin, kirli oyunları sandıkta düzeltecek. Biz de inşallah bu oyunu oynayanlara sandıkta bunun hesabını soracağız. Benim Besnili kardeşimin iradesi parayla satın alınamaz. Onu parayla satın almaya çalışanlar da bunun hesabını verecek. Ne nedir bunu biliyoruz. Şuanda AK Parti'de yer bulamayan ya da aday olamayanlar nereye gidiyor? Malum, ya İP'e gidiyor ya SİP'e gidiyor. Pazar günü hesabını soracaksınız."

"Sen kimi aldatıyorsun?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin, şunları söyledi:

"Bay Kemal'de utanma yok. Geçen, 'Başörtüsü sorununu ben çözdüm' diyor. Sen neyi çözdün? İkna odalarının sorumlusu kadın CHP milletvekiliydi. Kızlarımızın başörtüsüyle o kadın bizzat oynadı. Sen kimi aldatıyorsun. Siz daha çok çalışacaksınız. Artık üniversitelerde böyle bir sorunumuz var mı? Okullarımızda, devlette böyle bir sorunumuz var mı? Çalışacaksınız, başaracaksınız, inşallah o makamlara siz geleceksiniz. O sandıkta 15 Temmuz gecesi birileri tankların arasından kaçarken, kimdi o? Bay Kemal. Saat 23.15 Atatürk Havalimanı'na iniyor ve FETÖ'cüler alıyor onu tankların arasından geçiriyor Bakırköy Belediyesi'ne gönderiyor.

"Bu var ya bu korkaktır, ürkektir, bundan bir şey olmaz"

Bu adam ne diyordu: 'Darbe yapılırsa tankların önüne ilk önce ben çıkarım.' Bu var ya bu korkaktır, ürkektir, bundan bir şey olmaz. O sandıkta azgın azınlığın her türlü provokasyonuna rağmen meşru zeminden ayrılmayan sessiz çoğunluğun hakkı var. 31 Mart'ta omuzlarımızdaki ağır yükün bilinciyle sandıklara gideceğiz.

"CHP Adalar Belediyesi başkan adayı İstiklal Marşımızı okumadı"

Bizi merhum Menderes'in akıbetiyle korkutacağını zanneden vaseyetçilere, 'Yeter söz de, karar da milletin' diyebilecek miyiz? Terör sevicilerine cevap verecek miyiz? İstanbul'un ortasında ezanımıza, edepsizlik eden marjinallere, kongrelerinde bayrağımızı aşmayan bölücülere, istiklal marşımızı okumaktan CHP'li gafillere sandıkta gereken dersi verecek miyiz? CHP'nin Adalar Belediyesi başkan adayı, diğerleri orada, Bay Kemal de orada. Onlar İstiklal Marşı okuyor ama adayı İstiklal Marşı okumuyor. Bize tehditler savunan katillere hep birlikte gereken hesabı soracağız."

"Türk demokrasisinin gücünü göstereceğiz"

Mısır'da darbe karşıtı 9 kişinin idam edildiğini hatırlatan Erdoğan, "9 kişinin idam edildiği gün darbecilerin elini sıkmak için kuyruğa giren Avrupa'nın ikiyüzlü siyasetçilerine bir kez daha Türk demokrasisinin gücünü göstereceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki vatandaşlara hitaben, "Pensilvanya'dan, Kandil'den, Avrupa'dan, Türk milletinin iradesine ipotek koymaya çalışan alçaklara sandıkta esaslı bir ders verecek miyiz?" dedi.

"Tütün meselesini kökten çözüme kavuşturacağız"

Tütün konusunda herhangi bir geriye gidiş olmadığını söyleyen Erdoğan, şunları aktardı:

"Geçmişte tütünün satışı yasakken biz kooperatifler aracılığıyla tütünün değerinden satılmasına imkan sağladık. Bu konuda herhangi bir geriye gidiş söz konusu değildir. Meclis'imizde gerekli yasal düzenlemer yapılmıştı, yakında yönetmeliğini çıkarıp bu meseleyi kökten çözüme kavuşturacağız."

Erdoğan, siyasetin omurga, dirayet ve cesaret işi olduğunu belirterek, "Siyaset tankların arasından kaçıp gidenlerin işi değildir" diye konuştu.

Sitene Ekle