BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 316 imzayla aday oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayiyip Erdoğan'ın adaylığı resmiyet kazandı. Ak Parti grubu 316 imzayla Erdoğan'ı aday göstermek için grup kararı aldı. Kapalı grup toplantısı sonrası Başbakan Binali Yıldırım AK Parti'nin adayı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı.

Abone ol

AK Parti grubu bugün toplantı. Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında konuşurken duygusal anlar yaşadı.

Ak Parti grubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını 316 imzayla kabul etti.Kararı Başbakan Binali Yıldırım açıkladı.

AK Parti grubunun dilekçesini okuyan Başbakan Binali Yıldırım ''24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 316 Ak Parti grubu milletvekilinin imzasıyla aday gösterilmesini arz ve teklif ederim'' dedi.İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın karar sonrası yaptığı açıklamalar:

DAİMA MAZLUMLARIN YANINDA OLDUK: Demokrasi ve özgürlük başta olmak üzere siyasi istikrar ve güven davamız, milletin refahı gücü bakımından çok önemli. Aynı zamanda bu durum bölge ülkeleri için de büyük bir güvence. Bugüne kadar etrafımızdaki ülkelerin toprak bütünlüğü, etnik yapısı ne olursa olsun halkların huzuru için ortaya koyduğumuz fedakarlıklar ve dayanışmayı cümle alem biliyor. Daima mazlum ve mağdurların yanında olduk.

Bundan sonra da yolumuzda istikametimizde hiçbir sapma olmadan devam edeceğiz.Yerleşik ilişkiler dönüşüyor, alışkanlıklar değişiyor. Problemler ve güç mücadeleleri farklı şekiller alıyor. Bu durumda önemli soru şu, Türkiye nerede yer alacak? İmkan ve kabiliyetini en iyi şekilde kullanarak gelişen riskleri bertaraf etmek için ne yapacak? İşte bu ana mesele ve ülke yönetiminde karşı karşıya kaldığımız sınamalar, yaşanan tecrübeler, geçmiş dönemin siyasi mirası bizim yönetim sistemi değişikliği yapma noktasına getirdi.

YAPACAK İŞİMİZ ÇOK

24 Haziran Türkiye için tarihi bir karar günüdür. Sürekli istikrar için, milletimizin kararına vicdanına başvuracağız. Türkiye üzerindeki kirli plan yapanların bu oyunlarını bozacağız. Ekonomik ve siyasi istikrarla Türkiye yarınlarına daha güçlü ve kararlı gidecek. Yapacak işimiz çok, ülkemizin geleceği için çok daha büyük projelerimiz var.

ERDOĞAN'I ADAYIMIZ OLARAK AÇIKLIYORUZ

Milletimizden tekrar yetki isteyeceğiz. Birileri mikroskopla cumhurbaşkanı aramaya devam etsin. Bizim adayımızı milletimiz çoktan belirledi. Bizim adayımız milletin adayıdır. Bizim adayımız milletin adamıdır. AK Parti olarak kapalı grup toplantısında ittifak ile aldığımız kararla Türkiye sevdalısı, mazlumların hamisi Recep Tayyip Erdoğan’ı AK Parti grubunun ittifakla Türkiye’nin liderini cumhurbaşkanı adayı olarak açıklıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun.

YILDIRIM VE BAHÇELİ YARIN BİRLİKTE YSK'YA BAŞVURACAK

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli yarın gidip birlikte YSK'ya başvuracak.

100 bin imza şartları neler adaylar kimler nereye imza atılacak?

Seçmen sorgulama 2018 TC ile YSK listesine bakın!