BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı adayları oy pusulası sıralaması belli oldu

24 Haziran seçimleri için Cumhurbaşkanlığı adayları oy pusulası kurası çekildi. Oy pusulası sıralamasına göre ilk sırada Muharrem İnce yer aldı. Erdoğan 3. sırada yer alırken, Perinçek listenin son sırasında bulunuyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK), 24 Haziran'da yapılacak seçimde cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Kurada ilk sırayı Muharrem İnce kaptı. Erdoğan üçüncü sırada yer alırken bir yanında Akşener diğer yanında Demirtaş bulunuyor. Temel Karamollaoğlu ile Perinçek de yanyana düştü. İşte YSK kura çekimine göre adayların oy pusulasındaki sıralaması:

1- Muharrem İnce
2- Meral Akşener
3- Recep Tayyip Erdoğan
4- Selahattin Demirtaş
5- Temel Karamollaoğlu
6- Doğu Perinçek

SEÇMENLERE İKİ AYRI OY PUSULASI VERİLECEK Seçmenlere verilecek iki oy pusulalarından birisi cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında "Cumhurbaşkanı Adayları" başlığı bulunacak.

Bu başlık altında Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanının halkın oyuyla belirlendiği 10 Ağustos 2014'deki seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı adaylarının isimleri ve fotoğrafları bulunacak. Bu oy pusulasında partilerin logoları ve yaptıkları ittifakların unvanları olmayacak.

İkinci oy pusulasında ise seçmenler milletvekili adaylarına oy verecek. Seçmenler, hem cumhurbaşkanına hem milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.

Milletvekili seçimine ilişkin oy pusulasında yer alacak ittifakların ve siyasi partilerin yerleri, yine YSK'de yapılacak kura çekimi ile 20 Mayıs’ta belirlenecek.

Sitene Ekle