BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75
POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İngiltere'de sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile İngiltere arasında bir diyalog mekanizması olarak kurulan Tatlı Dil Forumu’na katılarak, Chatham House'de gündeme dair konularda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kudüs'te İsrail'in büyükelçiliğinin açılacak olması ve ABD'nin kararına tepki gösterdi. 'Bu kararı reddediyoruz' diyen Erdoğan, atılan adımı 'Bölgenin karışmasında fitilin ateşlenmesi' olarak değerlendirdi. Erdoğan konuşmasında FETÖ'ye de önemli yer ayırdı. İngiltere dahil tüm ülkelerden FETÖ'ye karşı adım atmalarını ve sınırları içindeki örgüt mensuplarının iadelerini beklediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları;

Shakespear hayatta olsa ve Hamlet adlı eserini tekrar yazsa idi inanıyorum ki Prens Hamlet’e aynı şeyi söyletirdi: Dünyanın çivisi çıkmış…

Bir gün evlerine dönebilme ümidiyle yaşayan, yaklaşık 3,5 milyonunu da ülkemizde misafir ettiğimiz mültecilerin trajedilerine bakıp da 'dünyanın çivisi çıkmış' demekten başka ne söz edilebilir? Somali’deki Yemen’deki milyonlarca insan için ülkelerindeki içler acısı durumu anlatma konusunda kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bu sorunların çözümüne öncülük etmekle sorumlu uluslararası toplum ise henüz terörizm ile mücadelede ortak bir paydada buluşmayı dahi başaramadı. ‘Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi’ mantığıyla bırakın sorunların çözümünü, yeni sorunlar ortaya çıkartılıyor.

Sitene Ekle