BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
GÜNCEL

Cumhur İttifakı'nın 'protokolü' belli oldu! Neler var?

AK Parti ile MHP'nin kurduğu BBP'nin de sonradan dahil olduğu 'Cumhur İttifakı'nın protokolü YSK'ya teslim edildi... Protokole göre AK Parti ile MHP YSK'ya ayrı ayrı milletvekili listesi verecekler

AK Parti ile MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı'nın protokolü YSK'ya teslim edildi. "Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadesinin yer aldığı protokole göre, AK Parti ve MHP YSK'ya ayrı ayrı milletvekili aday listesi sunacaklar... 3 sayfadan oluşan metinde, "Lider ülke Türkiye" hedefine işaret edildi....

İSTİKRARLI BİR PARLAMENTO... Protokol metninde, "Cumhur İttifakı, Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini her şeyin üstünde tutan bir anlayışla, güçlü ve istikrarlı bir parlemento yapısının oluşturulması ve gelecek 5 yıl içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesini temin etmeyi hedeflemektedir" denildi.

HASMANE GİRİŞİMLER KARŞISINDA... Protokolde "Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı, hasmane girişimler karşısında, milli ve ahlaki duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir." ifadesi kullanıldı.

TÜRKİYE'Yİ ZAYIFLATMAK İSTEYENLERE... Bir diğer dikkat çeken cümle ise "Cumhur İttifakı, Türkiye'yi hedef alan saldırılar karşısında, parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş ortaya koymaya ve Türkiye'yi zayıflatarak uluslararası operasyonlara açık hale getirmeye yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır" oldu.

 
PROTOKOLDEKİ BBP DETAYI... AK Partili Mustafa Şentop basın mensuplarına protokol metnini okudu. İşte protokolde öne çıkan başlıklar:

-AK Parti ile MHP 24 Haziran seçimleri için cumhur ittifakı ünvanıyla seçim ittifakı yaparak katılmaya karar vermişlerdir.

-BBP de bu ittifakın bir parçası konumundadır.

-AK Parti ve MHP ayrı ayrı milletvekili listeleri vereceklerdir.

Ortak cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

-Cumhur ittifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp tarihi bir birlikteliktir.

15 TEMMUZ VURGUSU... 15 Temmuz vurgusunun dikkat çektiği metinde başta terör olmak üzere Türkiye’nin karşı karşıya olduğu iç ve dış tehditlerin altı çizildi.

YENİ SİSTEM İÇİN ATILACAK ADIMLAR... Protokolde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine de ayrı bir yer ayrılarak sistemin önemi ve gerekliliği anlatıldı.  Yeni sistemin tam olarak hayata geçmesi için atılacak adımlar sıralandı.

İTTİFAK NEDEN KURULDU?.. Protokolde, "Cumhur İttifakı neden kuruldu?" sorusuna da kapsamlı bir yanıt verildi. Beka sorunu ile karşılaşmamak için AK Parti ve MHP'nin el ele verdiği belirtildi.

SAAT 14.30'DA YSK'YA SUNULACAK... Öte yandan İttifak protokolünün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile son şeklini alacağı öğrenildi. Cumhur İttifakı'na ilişkin protokol saat 14.30'da YSK'ye sunulacak.

Sitene Ekle