BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.513,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cuma tatilinin nedeni belli oldu!

Keçiören Belediyesi’nce bastırin bastırdığı masa takviminde cumaılan takvimde resmi tatil olllarak gösterilen Cuma gününün sırrı çözüldü.

Abone ol

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak yılın ilk belediyecilik skandalına imza attı. Belediye bastırdığı masa takviminde, “Cuma” gününü resmi tatil ilan etti. CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Keçiören Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Takvimler basıldıktan sonra bu hata fark edilmiş ve takvimler toplatılmıştır” denildi. 

Keçiören Belediyesi’nin 2010 yılı için bastırdığı masa takviminde, hafta sonu tatil günleri “Cuma-Cumartesi” olarak belirtildi. CHP'li Mengü, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek konuyu Meclis'e taşıdı.

DİZGİ HATASI
Keçiören Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, takvimlerin belediyenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce bastırıldığı belirtilerek, “Takvimin aylara ilişkin sayfalarında resmi tatil olarak Cumartesi ve Pazar günlerinin işaretlendiği, yalnızca genel bilgilerin yer aldığı son sayfada dizgi hatası sonucunda hafta tatilin Cuma ve Cumartesi olarak belirtildiği görülecektir” denildi.

Hatanın “Basit bir dizgi hatası” olduğu görüşü savunuldu. Açıklamada, “Takvimler basıldıktan sonra bu hata fark edilmiş ve takvimler toplatılmıştır” denildi.