BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

Çukurova'nın pamuğu yanıyor!

Osmaniye'de bir iplik fabrikasında dün gece çıkan yangın hala söndürülemedi. Çevre illerdeki itfaiye ekipleri de yardıma geldi.

Abone ol

Pamuğuyla ünlü Çukurova'da bir iplik fabrikasında dün gece çıkan yangın hala sürüyor. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir iplik fabrikasının deposundaki yangının söndürmek için çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

İÇTEN İÇE YANDI 

Alınan bilgiye göre, iplik fabrikasının depo kısmındaki pamuk balyaları ile sentetik iplik hammaddelerinin içten içe yanması ve fabrika deposunda ulaşılamayan noktaların bulunması nedeniyle itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

ÇEVRE İLLERDEN DESTEK GELDİ 

Hatay, Adana, Kahramanmaraş ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin de destek verdiği çalışmalar gece boyu devam etti. Deponun duvarları, iş makineleriyle yıkılarak pamuk ve sentetik malzemeler dışarı taşınmaya çalışıldı.

Yangın nedeniyle tavan kısmında kısmi göçüklerin meydana gelmesi ve göçük tehlikesinin devam etmesi nedeniyle deponun bazı kısımlarına müdahale zorlukla yapılıyor.

HER ŞEY YANDI 

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında fabrika deposu içindeki iş makineleri ve malzemelerin tamamen yandığı bildirildi.

Yangın söndürme çalışmalarına katılması için Osmaniye Orman İşletmesi yangın söndürme helikopterinden de destek istendi.

osmaniye-yangin.jpg