BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.384,04
HABER /  MEDYA

Medyada fitnelik yapan insanlar var

Yoğun, harareti yüksek bir seçim dönemini geride bıraktık. Yeni Türkiye adı verilen bir döneme giriyoruz. Yeni dönemi, yaşananları, gelecek beklentilerini açık sözlü gazeteci Yazgülü Aldoğan ile Sayım Çınar konuştu, ortaya kapsamlı bir söyleşi çıktı.

Abone ol

- ÖZEL İÇERİK
SAYIN ÇINAR

Yoğun harareti yüksek bir seçim dönemini geride bıraktık. Yeni Türkiye adı verilen bir döneme giriyoruz. Yeni dönemi, yaşananları, gelecek beklentilerini açık sözlü gazeteci Yazgülü Aldoğan ile Sayım Çınar konuştu, ortaya kapsamlı bir söyleşi çıktı.

Yeni bir döneme girdik. Seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Herkesin beklentisi farklıydı. Tayyip Erdoğan açısından beklediğinin altında, %55, % 56 bandıydı bekledikleri. Onların beklentisinin altında. %56 bandında bir oy 10 ay sonraki seçimlerde anayasayı değiştirebilmek demek. Bu da başkanlık sistemine geçme olanağını doğurur. Psikolojik harekat olarak 52 diyorlar ben de 51 diyorum. Birinci tur kıl payı olmuş demek bu.

“ÇATI ADAYI ARMUTLARLA ŞEFTALİLERİN BULUŞMASI”

Katılımı nasıl değerlendiriyorsunuz?

En çok oy alan partiye yaradı sandığa gitmeyen seçmenler. Bizim seçmenimiz de çaya gitti fındığa gitti diyorlar,  yalan. Eksik bir oy söz konusu. Diğer iki partinin oylarını azalttı oy vermeye gitmeyen seçmenler. Birincisi algı operasyonu başarılı oldu. Büyük oranda seçimleri kazandı, itibar onda, 12 yıllık bir deneyim diye diye başarılı bir algı operasyonu yürütüldü. Karşısında yeni duyduğumuz bir isim vardı. Armutlarla şeftalilerin buluşması. Yüzde onun altında kalmış etnik siyaset yapan bir grup vardı bir yandan da. AKP açısında baktığımızda hakikaten diğer iki aday çekirdek gibi yenilecek adaylardı. Moral bozukluğu yaratıldı baştan.