BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cudi Dağı teröristlere mezar oldu

Cudi Dağı'ndaki operasyonda 27 terörist etkisiz hale getirildiği iddia edilirken, uzman çavuş Mehmet Bostanoğlu şehit düştü

Abone ol

Cudi Dağı'nda yapılan son operasyonlarda, 27'si ölü 32 teröristin silahlarıyla ele geçirildiği bildirildi.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, 10 Aralık'tan itibaren gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde Cudi Dağı'nda barındığı tespit edilen teröristlere yönelik operasyon planı hazırlandığı, sonuncusu 18 Aralık'ta başlamak üzere iki aşamalı harekat icra edildiği belirtildi.

Açıklamada, bölgedeki son operasyonlarda 27'si ölü, 32 teröristin silahlarıyla ele geçirildiği kaydedildi.

Öldürülen teröristlerden birinin Cehennem Deresi sorumlusu Agit olduğu belirtildi.

PKK'LILARIN KORKUSU TELSİZ KONUŞMALARINDA... TIKLAYIN

Cudi Dağı'ndaki çatışmada Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu'nun şehit olmasının ardından sürdürülen operasyonda Kobra helikopterler PKK'lıların bulunduğu alanları gün boyun yoğun ateş altına alındı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı da son ayların en büyük hareketliliği yaşandı. Komutanlıktan peş peşe kalkan Sikorsky helikopterler operasyon bölgesine takviye komandolar indirdi.

27 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Cudi Dağı'nda düzenlenen son operasyonlarda ölü ele geçirilen teröristler arasında PKK'nın sözde Cudi Dağı sorumlusunun da bulunduğu bildirildi.

Şırnak Valiliğince yapılan açıklamada, terör örgütünün acımasız pençesinde yıllardır acı çeken, canını, malını ve alın teriyle kazandığı rızkını gasp eden teröriste karşı bölge halkının her ortamda devletin yanında olduğu belirtildi. Açıklamada, halkın sağladığı bilgiler doğrultusunda bölgede bulunduğu tespit edilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Şırnak'taki Cudi Dağı bölgesinde geniş kapsamlı operasyon düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, 10 Aralık'tan itibaren yapılan değerlendirmeler neticesinde Cudi Dağı'nda barındığı tespit edilen teröristlere yönelik operasyon planı hazırlandığı ve iki aşamalı harekat düzenlendiğine değinilerek, 19 Aralık sabahı, mağaraların da bulunduğu bölgede, taarruz helikopterleri desteğinde, profesyonel komando birliklerinin indirildiği ve derin vadilerin bulunduğu bölgede gece görüş teçhizatı ile yapılan aramalarda, çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Dik yamaçlarda ve mağaraların içerisinde olduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarına teslim olmaları çağrısında bulunulmuş ancak, herhangi bir karşılık alınamamıştır. Dar bir girişi olduğu tespit edilen mağaraya dikkatli bir şekilde yaklaşılması esnasında mağara içerisinden birlikler üzerine ateş açılmış, kısa süreli bir temas yaşanmıştır. 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden biri, karşı ateş ile mağara önünde etkisiz hale getirilmiş, diğer teröristin ise içeriye kaçtığı tespit edilmiştir. İçerideki teröristlerin teslim olmaları için gün boyu ikna çalışmaları sürdürülmüştür.''

Valiliğin açıklamasında, 20 Aralık günü bölgedeki birliklerin çekilmeyeceğini anlayan ve ikna gayretleri sonucu bir teröristin teslim olduğuna dile getirilerek, şunlar kaydedildi:

''Aynı mağarada sözde Botan saha sorumlusunun yardımcısının da bulunduğu bir grup teröristin ve diğer mağarada ise sözde Cudi Dağı sorumlusunun da bulunduğu başka bir grubun içeride olduğu tespit edilmiştir. Mağaralardan karşı ateş açılmasına rağmen, bölücü terör örgütü mensuplarının sağ olarak teslim alınması için dünyada örneği görülmeyen bir şekilde sabırla ikna çalışmaları sürdürülmüş ve iki bölücü terör örgütü mensubu sağ olarak teslim alınmıştır.''

Cudi Dağı bölgesindeki operasyonlar süresince 5'i sağ, 27'si ölü toplam 32 teröristin etkisizleştirildiği ayrıca, bol miktarda silah, teçhizat, telsiz, telefon malzemesi ele geçirildiği ve adli makamlar bilgilendirilerek gerekli işlemler başlatıldığı belirtilen açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristler arasında terör örgütünün sözde Botan saha sorumlu yardımcısı ''Rubar'' kod adlı ve sözde Cudi Dağı sorumlusu ''Serbest Haruni'' kod adlı teröristlerin de bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, ''Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ve Şırnak halkının huzur ve güvenliği için, halkımızla el ele, yaz kış, gece gündüz demeden, başta çocuklarımız olmak üzere halkımızı zehirleyen, canına, malına, ailesine, geleceğine, değerlerine ve kültürüne kast eden bölücü eşkıya ile mücadeleye devam etmeye kararlıdır'' denildi.

ÜZERİNDEN CİNAYET BİLGİLERİ ÇIKTI

Cehennem Deresi'nde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'nın bölge sorumlusu 'Agit Batman' kod adlı Yusuf Aktara'nın üzerinden İdil İlçesi'nde daha önce işlenen bazı cinayetlere ilişkin bilgi notları ve belgeler çıktı. Güvenlik görevlilileri, bu belge ve bilgiler üzerine cinayet dosyalarını yeniden açarken, bir çok cinayetin aydınlatılabileceği belirtildi. Üzerinde iki ayrı sahte kimlik bulunan PKK'lı Aktara'nın cebinden de yaklaşık 10 bin lira çıktı.

AYAK İZLERİNDEN BULUNDU

Bölge sorumlusu Aktara'nın etkisiz hale getirilmesiyle ilgili detaylarda ortaya çıktı. Bölgede daha önce teslim olan PKK'lıların verdiği bilgiler üzerine Cehennem Deresi'nde yaklaşık 80 kadar Jandarma ve Polis Özel Harekat Timi operasyon düzenledi. Operasyorda yaklaşık 50 mağara tek tek arandı. Güvenlik güçleri zeminin ıslak olması üzerine bir ayak izini takip etti. Ayak izlerinin bir mağaraya girdiğini belirleyen güvenlik güçleri, PKK'lının da içeride bulunduğunu tespit etti. Mağaranın girişinde 'Teslim ol' çağrısına Aktara'nın ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada PKK'lı ölü olarak ele geçirildi. PKK'lı Aktara'nın cesedi otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ŞEHİT ATEŞİ SİLİFKE'YE DÜŞTÜ

Bostanoğlu'nun şehit olmasının ardından acı haber Silifke İlçesi'ndeki Atik Mahallesi 124 Sokak No: 30 adresinde oturan annesi Sıdıka Bostanoğlu'na Garnizon Komutanı Personel Yarbay İbrahim Alan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan ve Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, tarafından verildi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenen işitme ve konuşma engelli anne ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale ederken, şehidin annesi Sıdıka Bostanoğlu'na ise bir astsubay sarılarak sakinleştirmeye çalıştı.

Babasını 1997 yılında kaybeden, 2001 yılında uzman çavuş olan Mehmet Bostanoğlu'nun evli ve iki çocuk babası olduğu, eşi ve çocuklarının da Şırnak'ta olduğu öğrenildi.