BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.428,90
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Hayrettin Karaman'a ağır suçlamalar: Naylon müctehid

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, ilahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ı "naylon müctehid" ilan etti ve devleti yönetenlere din konusunda yanlış fetvalar vermekle suçladı.

Abone ol

CÜBBELİ Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman'a yönelik sert eleştiriler getirip, devleti yönetenlere yanlış fetvalar vermekle suçladı. 15 Aralık günü Antalya'da 18 Aralık'ta da kendi televizyonundaki sohbetinde Hayrettin Karaman'ı hedef alan Cübbeli, vaazını da Hayrettin Karaman gibilerin devleti yönetenlerden uzaklaşması için dua ederek bitirdi. 

EN BÜYÜK BELA: KANSER MANSER ANINDA HİÇ KALIR... Antalya sohbetinde "Bugün müslümanların müptela olduğu en büyük bela, müslümanların madde manevi bütün imkanlarının ellerinden alınmasına sebep olacak şu andaki en büyük maraz ve illet, kanser manser yanında hiç kalır, kadın erkek iç içe karışık oturup konuşup görüşmeleri konuşmaları, tokalaşmaları, çalışmaları büyük bir sorun teşkil ediyor" dedi. 

SİZ NAYLON MÜCTEHİDLERİN FETVALARINA BAKMAYIN... Bazı ilahiyatçıların kadın erkek birlikte oturup, çalışmaya, sohbet etmeye cevaz veren fetvalar verdiğini belirten Cübbeli Ahmet Hoca, "Siz naylon müçtehitlerden fetva alanlara bakmayın. Onların canı ekşili istiyor, zaten müçtehitleri de tam bir fason, naylon... Onun için onlar fetva verebilirler. Adamın profesör, doçent ilahiyatçı olduğuna bakmayın. Siz Kur'an'a bakın..." ifadelerini kullandı.  

Âyet-i kerime ve hadis-i şeriflerde açıkça bildirilmiş olan din bilgilerini, toplayan, kitaba geçiren; açıkça bildirilmemiş, kapalı bildirilmiş olan bilgileri de anlayıp, açıklayabilen derin âlimlere Müctehid denir.

 HAYRETTİN KARAMAN BÖYLE FETVA VERİYOR BİR DE HOCALARIN HOCASI LAKABI VAR... "Naylon müçtehidin biri çıksa, profesörmüş, doçentmiş, hocaların hocasıymış bu adam dese ki 'niyetin iyiyse kadınla el tutulur'. Az daha dursa yatağa da girilir diyecek affedersiniz yani." diyen Cübbeli Ahmet şöyle devam etti: "Niyetin iyiysesi var mı abi ya... Haram haramdır. 'Niyetin iyiyse içki içilir, 10 bardağa kadar sarhoş olmayana kadar idare eder' denilir mi ya... Niyetin iyi diye bir helal haram kıstası var mıdır? Hayrettin Karaman böyle fetva veriyor. Al bayına belayı. Bir de 'nocaların hocası' lakabı var millet de onu dinliyor." 

Cübbeli Antalya vaazında şöyle konuştu: "Cübbeli gerici, İhsan Şenocak gerici, öbürü gerici, beriki gerici... Biz mağaradan çıkmışız ya. Bunlar haza medeni. E peki Kur-an'daki bu ayetler ne olacak? E Kur'an tarihseldir canım, o zamana göreydi, o zamana göreydiyse sen sahabeden daha mı üstünsün? Senin karın kızın annelerimizden (Peygamber eşleri) daha mı temiz? Değil..."

YÖNETİCİLERİMİZİ YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR... Cübbeli Ahmet Hoca kendi televizyonundaki sohbetinde de Antalya'da söylediklerini hatırlatıp, "Antalya sohbetimde de beyan ettim; maalesef yetkililerimizi yanlış bilgilendiriyorlar. Bunu da bilgilendiren kimler? İlahiyatçılar. Yöneticilerimizin niyeti iyidir, Allah onlara yanlış fetva verenleri ıslah eylesin!" ifadelerini kullandı.  

OLAY OLACAK DUA... Cübbeli vaazını şu dua ile bitirdi: "Yöneticilerimizin yanlarında bulunup yanlış fetva verenleri onlardan uzak eyle. Onların yanına ehli sünnet düzgün fetva verip doğru hakikati beyan edecek alimler nasip eyle. Allahım bu dinine kitabına Kur-anına halel getirecek, milletin akidesine halel getirecek adamları yetkililere yakın olmaktan olmaktan muhafaza eyle. Onların güçlerini kuvvetlerini iptal eyle. Makamlarından mansıplarından onları azleyle. Sen fazlı kereminle yöneticilerimizi hakka hakikate irşad eyle. Sırat-ı müstakime irşad eyle. Senin nezdinde hak olan hakikat olan ehli sünnet itikadiyle ameliyle müşererf eyle. İkaz eyle, ilham eyle."