BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.506,10
HABER /  GÜNCEL

Crystal Palace-Watford: İngiltere'de 140 milyon euroluk final maçı

Crystal Palace ile Watford ekipleri, gelecek sezon Premier Lig'de 140 milyon euro gelir anlamına gelecek finalden zaferle ayrılan taraf olmak için Wembley'de mücadele edecek.

Abone ol

İngiltere 2. Ligi Championship'ten Premier Lig'e yükselecek üçüncü takım bugün oynanacak final maçıyla belirlenecek.

Crystal Palace ile Watford ekipleri, gelecek sezon Premier Lig'de120 milyon sterlin (yaklaşık 140 milyon euro) gelir anlamına gelecek finalden zaferle ayrılan taraf olmak için Wembley'de mücadele edecek.

TSİ 21:45'te başlayacak karşılaşmanın biletleri tükendi. Maçı 90 bin kişinin izlemesi bekleniyor.

Watford menajeri Gianfranco Zola, futbolcularının kendilerini baskı altında hissetmelerinin çılgınlık olacağı görüşünde.

Palace menajeri Ian Holloway ise, bir zaferin kulübü başka bir gezegene taşıyacağını söylüyor.

Holloway, son dört yılda üçüncü play-off finaline çıkıyor. 2010'da Blackpool'u Premier Lig'e taşımış, geçen sezon ise West Ham'e kaybetmişti.

Mali danışmanlık firması Deloitte'e göre, maçın galibinin gelirlerinde gelecek yıl 70 milyon euro civarında bir artış olacak. Watford ya da Crystal Palace, gelecek yıl yeniden küme düşseler bile yayın gelirleri, sponsorluklar ve gişe hasılatlarıyla ürün satışlarından en az 140 milyon euro gelir elde edecekler.

Crystal Palace'ın sahiplerinden Steve Parish, ''Bir kumarhaneye girmek gibi, şansınız yüzde 50-50. Kulübü dönüştürme fırsatıyla karşı karşıyasınız'' sözleriyle değerlendiriyor eşleşmeyi.

Watford normal sezonda, son maçta Hull City'ye yenilerek Premier Lig'e doğrudan yükselme şansını kaybetmiş, Leicester City'yi Tom Deeney'nin son saniyelerde attığı golle 3-2 yenerek finale kalmıştı.

Cyristal Palace ise, yarı-finalde Brigton'u eleyerek Wembley'e çıkmaya hak kazandı.

Cardiff ile Hull sezonu ilk iki sırada tamamlayarak doğrudan Premier Lig'e yükselirken, Wigan, Reading ve QPR takımları Premier Lig'den bir alt kümeye düşmüştü.