BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Çözüm süreci her an kesilebilir

Batman’a gelen CHP heyeti çözüm sürecinin her an kesilebileceğini öne sürdü. <br/>Kürt sorunu, çözüm ve demokratikleşme süreci, Türkiye demo...

Abone ol

Batman’a gelen CHP heyeti çözüm sürecinin her an kesilebileceğini öne sürdü.
Kürt sorunu, çözüm ve demokratikleşme süreci, Türkiye demokrasisi konularında bölge gezisi düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti Batman’a geldi.
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan’ın başkanlık ettiği heyette Balıkesir Milletvekili Namık Havutçu, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Parti Meclis üyeleri Hüseyin Yaşar, Emel Yıldırım, Halit Sorovar ve Ankara eski milletvekili Tekin Bingöl yer alıyor. Batman’a gelen heyet, il binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Heyet adına açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, çözüm süreci ve Türkiye’nin Suriye politikasına değindi. Oyan, bölge gezisinin Batman’dan başladığını ifade ederek, Siirt, Bitlis ve Muş’a geçeceklerini söyledi. Haftaya ise Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’e gideceklerini belirten Oyan, programlarının tamamlanacağını kaydetti. CHP olarak görüşlerin yeterince bilinmediği, yanlış bilindiği, yanlış algılandığı konusunda birtakım izlenimlere sahip olduğunu aktaran Oyan, kendilerini daha iyi anlatmak, daha iyi anlamak ve dinlemek istediklerini dile getirdi. Türkiye’de çözüm süreci adı altında bir şeylerin yaşandığını ama ana muhalefet partisi olarak konuyla ilgili bilgilendirilmediklerini anlatan Oyan, "Türkiye çözüm sürecine gidiyor ama bunun arka planında ne var ne görüşülüyor, kim kime ne veriyor ne alıyor, bunu hiç kimse bilmiyor. Biz ana muhalefet olarak bilmiyoruz. Bize hiç kimse bilgi vermiyor. Bu kapalı kapılar ardında görüşmelerin çok büyük riskleridir. Bu daha önce görüldü. Yani her an süreç kesilebilir. Her an birtakım vaatler havada uçuşabilir. Ama somuta geldiğinde nedir dendiğinde hiç bir şey çıkmayabilir. Oyalama olabilir, başka bir şey olabilir. Biz özümüz sözümüz bir olan bir partiyiz. Eksik söyleriz ama net söyleriz" dedi.

"SEÇİM BARAJININ YÜZDE SIFIRA DÜŞÜRÜLMESİNE VARIZ"
17 maddelik bir broşür hazırladıklarını anımsatan Oyan, yüzde 10 seçim barajına da değindi. CHP olarak seçim barajının yüzde 3’e indirilmesini istediklerini dile getiren Oyan, "BDP de yüzde 3 diyor. Yüzde 0 diyorsanız, yüzde 0’a da varız. Taksim Gezi olaylarından sonra yüzde 3’ün bile fazla olacağı, insanların kendilerini ifade etmek için barajsız bir seçim sistemi istedikleri çok açık ortada. Dolayısıyla barajsız bir seçim, talebimiz masanın üzerindedir. Suriye meselesinde bizim tutumumuz gayet nettir diyen Oyan, tezkere meclise gelmelidir. Türkiye eğer aktif olarak bizzat savaşa kendi girip de Suriye’ye harekat yapacak bir duruma geliyorsa, bunun için mutlaka Anayasanın 92. maddesi gereğince meclise bir tezkere ile gelmeleri gerekiyor. Bunun mecliste görüşülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
(İHA)