BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Çözüm süreci çalışmaları planlandığı gibi yürüyor’’

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ’’Çözüm süreci çalışmaları planlandığı gibi yürüyor’’ dedi.<br/>Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orta Ana...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ’’Çözüm süreci çalışmaları planlandığı gibi yürüyor’’ dedi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orta Anadolu Sivil Toplum Platformu’nun düzenlediği ’’El Ele Hep Birlikte Türkiye’yiz’’ programına katılmak için geldiği Kayseri’de Vali Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Valilik girişinde Vali Şerif Yılmaz tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Atalay, valilik şeref defterini imzaladı.
Burada kısa bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Atalay, 6 ilin dahil olduğu Orta Anadolu Sivil Toplum Platformu’nun düzenlediği toplantıya katılmak için Kayseri’ye geldiğini ifade ederek, ’’Burada Türkiye gündeminde olan konuları ele alacağız. Çözüm süreci bunların başında geliyor. Biz hükümet olarak bir yandan çalışmalarımızı yürütürken, bir yandan da özellikle hafta sonlarını ülkemizin değişik kesimlerinde vatandaşlarımızla o konuları paylaşmak, yürüttüğümüz çalışmaları onlara anlatmak şeklinde programlar yapıyoruz. İşte o programlardan birisi de Kayseri’de yapılıyor. Sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. Sivil toplum, demokrasilerin en büyük gücü. Devlet yani kamu bir yandan çalışmaları yürütürken, bir yandan da sivil toplum kuruluşlarıyla ülkenin önemli konularını paylaşmaları demokrasilerde en önemli unsur. Vatandaşla devlet arasında onlar önemli bir temsil mekanizması. Bugün Kayseri’de bunun bir örneğini yaşayacağız’’ diye konuştu.
Kayseri ile ilgili söylenecek fazla söze gerek olmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kayseri’nin Türkiye’nin sembol şehri olduğunu bildirdi. Atalay, Kayseri’nin kendine has üstünlükleri bulunduğunu ifade ederek, ’’Erciyes Dağı’ndan başlayarak sanayisiyle, zenginliğiyle, insan birikimiyle ülkemizin bir gücü. Kayserili olmak güzel. Zaten şehre gelirken bakıyoruz, şehirde temizlik var, düzen var, zenginlik var, refah var, memnunluk var. Bu manada benim çok şey söylememe gerek yok’’ dedi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bir gazetecinin, çözüm süreciyle ilgili bir tıkanma ya da gecikme olup olmadığı şeklindeki sorusuna ise, ’’Süreç çalışmaları planlandığı gibi yürüyor. Biliyorsunuz, sürecin stratejisi, planlaması, koordinasyonu hükumet tarafından yürütülüyor. Gerektiği gibi yürüyor’’ cevabını verdi.
Ziyarette Vali Şerif Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Atalay’a Kayseri hakkında bilgi verdi.
Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a, ziyaret anısına el dokuması bir kilim hediye etti.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın valilik ziyaretine; AK Parti Kayseri Milletvekili ve Gdrup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Yaşar Karayel ve Pelin Gündeş Bakır da katıldı.
(İHA)