BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,50
HABER /  DÜNYA

Corona virüsü 3 can daha aldı

Suudi Arabistan'da Corona virüsü sebebiyle 3 kişi daha öldü.

Abone ol

Suudi Arabistan'da ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olan "Corona virüsü"ne yakalanan 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de virüse yakalandığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Taif kentinde Corona virüsü nedeniyle 2 Suudi vatandaşı ve başkent Riyad'da bir yabancı kadının yaşamını yitirdiği kaydedildi. Açıklamada, Riyad, Taif ve Cevf kentlerinde birer kişinin de hastalığa yakalandığı belirtildi.

Hastalığın ilk ortaya çıktığı Eylül 2012'den bu yana Corona virüsüne yakalananların sayısının 789'a, ölenlerin sayısının 337'e yükseldiği belirtilen açıklamada, 436 kişinin iyileştiği, 16 kişinin ise tedavisinin devam ettiği kaydedildi.

Corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012'de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen virüs, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün, uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya ilaç tedavisi bulunmuyor