BIST 10.077
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.408,49
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan'dan İhlas'a ağır suçlama

Hürriyet yazarı Emin Çölaşan, tatil öncesi yazdığı son yazıda İhlas Holding Grubu'na son derece ağır suçlamalarda bulundu.

Abone ol

Hürriyet yazarı Emin Çölaşan, tatil öncesi yazdığı son yazıda İhlas Holding Grubu'na son derece ağır suçlamalarda bulundu. Çölaşan, AK Parti Hükümeti ile İhlas Grubu'nun paslaşmalarına dikkat çekerek, bu paslaşmanın Yüce Divan'da son bulacağını öne sürdü. İşte Çölaşan'ın tatil öncesi tahmini:

Yazı: Emin Çölaşan
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr

İhlas Holding ve onun yayın organları olan Türkiye Gazetesi ve TGRT. Türkiye Gazetesi’nin manşetlerinden ve sayfalarından AKP iktidarına inanılmaz yağlar çekilir, inanılmaz övgüler düzülür. Her gün böyledir. TGRT’nin hiçbir farkı yoktur.

Niçin böyledir?.. Çünkü İhlas batıktır. Halka ve çeşitli kuruluşlara yüz milyonlarca dolar borcu vardır. Bu yüzden ekranlarından, sayfalarından bu iktidara övgüler düzer ki, üzerine gelmesinler. Yağcılıkta bir numaradır.
Bankacılık tasarısı Bütçe Plan Komisyonu’nda görüşülürken oylama yapıldı ve İhlas’ın TMSF’ye devri kabul edildi. Bu borçları TMSF takip edecek ve devlet adına el koyup tahsilat yapacaktı.

Fakat Recep Tayyip Erdoğan buna razı olmadı. İhlas’ın patronu Enver Ören kendisine medya organlarıyla destek veriyordu. Başbakan onu zor duruma düşüremezdi. Tasarı Genel Kurul’da oylanırken AKP’liler tarafından derhal bir önerge verildi, eller otomatik kalkıp indi ve İhlas’ın TMSF’ye devri tasarıdan çıkarıldı.

Bunların hesabı çok yakın gelecekte Yüce Divan önünde elbette verilecek.