BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,51
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan AK Parti zaferini böyle yorumladı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, AK Parti'nin yüzde 49'luk seçim başarısını yorumladı.

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, AK Parti'nin yüzde 49'luk seçim başarısını AK Parti'nin çalışmasına, CHP'nin ise kendi içinde kargaşa olmasına bağladı:

"iktidar son derece disiplinli çalışıyor. İmkanlar da var. Bu imkanları partisel olarak da çok iyi kullanıyor. Ama korkunç bir cemaatçi görüşle büyük bir birliktelik yaşıyorlar. Emir komuta zinciri çok iyi işliyor. Çok iyi örgütlenip iyi çalışıyorlar"

MUHALEFET KENDİSİ DE ÇALIŞMIYOR

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, bugün ADD Konya Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. ADD'nin kuruluş amacını anlatan Tansel Çölaşan, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Çölaşan, "Seçim sonuçları alınmadan önce, tamamen devletin resmi kuruluşu Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) resmi verilerine göre işsizliğin 15 milyon olduğu söylendi. 2002 yılında 9 milyonmuş. Bu rakam 15 milyona çıkmış. Demek ki işsiz kesimin şikayetçi olması lazım. Ama bu işsizlerin oyunun nereye gittiği bellidir. Özelleştirmelerle işsiz kalan insanlar oyunu gitmiş yine aynı partiye vermiştir. Anlatılsa bu arkadaş bilir. Ama anlatılmıyor. Sosyal olaylar da anlatılmıyor. Sebep sonuç ilişkisinde nereye bakması gerektiğini bilmiyor. Sonuçta da 'Kader, işsiz kaldım' diyor" diye konuştu. Muhalefeti eleştiren Tansel Çölaşan, "Muhalefetin görevi, iktidara görevini her an hatırlatmak. Çünkü onun elinde yetki yok. Ama bizde herşey o kadar çarpık işliyor ki. Muhalefet kendisi de çok fazla çalışmıyor" dedi.

AKP ÇALIŞIYOR, CHP'DE KARGAŞA VAR

İktidar partisinin çok disiplinli çalıştığını ifade eden Çölaşan, şunları söyledi:

"Şu döneme bakarsanız, iktidar son derece disiplinli çalışıyor. İmkanlar da var. Bu imkanları partisel olarak da çok iyi kullanıyor. Seçim döneminde de gördük. Ama korkunç bir cemaatçi görüşle büyük bir birliktelik yaşıyorlar. Emir komuta zinciri çok iyi işliyor. Çok iyi örgütlenip iyi çalışıyorlar. Ama daha çok demokratikleşme yapısında olan muhafet ise demokrasinin gereği olarak çok ses, çok laf ve parçalanma söz konusu oluyor. Şimdi son dönemde yüzde 26'yı beğenmeyen CHP'deki muhalifler yeniden olağanüstü kurul istiyor. Bu asla iktidar partisinin yapısında oluşmaz. Orada cemaatçi bir yapılanma var. O emir komuta sisteminin işlettiği bir güçtür. Merkezi disiplini gösterir. Ama demokrasi deyince biz. Demokraside fikir üretmek ile kargaşa yaratma kavramlarını birbirine karıştıran siyasiler ne yazık ki bugün halk partisinde derhal kargaşa olarak algıladıklarını göstermişlerdir.