BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  GÜNCEL

Çok bağıranlar icraatı olmayanlar

DSP lideri Zeki Sezer'in Karadeniz'e yaptığı yerel seçim çıkarması sürüyor. Sezer yine iktidara yüklendi.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Siyasette yapacak işi, söyleyecek sözü, projesi, vizyonu olmayanlar çok bağırır, sesi çok çıkar'' dedi.

Parti çalışmaları kapsamında Samsun'a gelen Zeki Sezer, partisinin büyükşehir belediyesi ile İlkadım ve Canik ilçeleri belediye başkan adaylarının seçim bürosu açılışlarına katıldı.

Sezer, İstiklal Caddesi'nde Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ceyhun Karamangil'in seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, son günlerdeki siyasi tartışmaların halkın sorunlarına çözüm üretmekten uzak olduğunu savundu.

''Milletin sorunları, kentin, ilçelerin, beldelerin sorunları bir kenara bırakıldı'' diyen Sezer, şunları kaydetti:

''İşsizlik, yoksulluk, açlık, çiftçinin batırılmış, esnafın yok edilmiş olması bir kenara bırakıldı. İnsanlarımızın inancı, kültürü, giyimi üzerinden siyaset yapılarak oy devşirilmeye, siyasetten ayakta kalınmaya çalışıldı. Üstelik bu yapılırken siyaset de üslup da yerle bir edildi. Siyasette yapacak işi, söyleyecek sözü, projesi, vizyonu olmayanlar çok bağırır, sesi çok çıkar. Milletimizin hak etmediği sözlerle siyasi tartışmalar yapılır. Ama bu tür tartışmaların içinde olan siyasetçiler de toplumun, ülkenin sorunlarına çözüm bulma konusunda bir şey yapamazlar. Türkiye'de içinde bulunduğumuz durum budur.''

AK Parti ile CHP arasında ülkenin sorunlarına çözüm getirmeyen kısır bir tartışma yaşandığını öne süren Sezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu aşamada bu partiler, bu partilerin genel başkanları özel uçaklarla, özel helikopterlerle çevreden topladığı partililerle mitingler yaparken, otobüslere çevre illerin partilileri de doldurulup getirilerek mitingler yaparken, biz belde belde, il il Türkiye'yi dolaşıyoruz. Hopa'dan başladık, şimdi Samsun'dayız. Vatandaşın ayağına giden, sorunları yerinde tespit eden, o sorunlara çözüm oluşturan, sorunları bire bir yaşayan vatandaşlarla buluşarak böyle bir siyasi üslup benimseyen DSP, Karadeniz'de çok önemli mesafe aldı. Gördük ki Karadeniz ayağa kalkmış. Bu yeni bir siyaset anlayışı gibi gelebilir ama olması gerekendir. Yoksa televizyon ekranlarından kör dövüşü, kayıkçı kavgası yapmanın Türkiye'ye bir hayrı olmadığı bugünkü iktidar ve ebedi muhalefet partisinin duruşlarından da bellidir.''

29 Mart seçimlerinde vatandaşın hem AK Parti'ye hem de CHP'ye ilgi göstermeyeceğini ifade eden Sezer, ''Bu 29 Mart seçimleri hem bu iktidar partisinin; millete baskı kuran ve ekonomik krizi algılayamayan, bununla ilgili tedbir alamayan, yolsuzlukların en üst düzeye çıkarıldığı noktada iktidar olan AK Parti'nin, hem de onun karşısında alternatifmiş gibi gösterilmeye çalışılmasına rağmen ebedi muhalefette kalacağı belli olan Baykal'ın bir ders alacağı seçim olacaktır. Vatandaşlar da o dersi verecektir'' diye konuştu.

Seçimlerden partisinin başarı ile çıkacağını da savunan Sezer, ''Yerel yönetimlerde Türkiye yeni bir gelişmeye, yeni bir ufka doğru yol alacak biliyorum'' dedi.