BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.412,86
HABER /  GÜNCEL

Çocukların çevre yemini

Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği çevre haftası etkinliklerine katılan çocuklar çevre yemin etti...

Abone ol

Sarıyer Belediyesi, Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında "Yaşanabilir bir Çevre İçin El Ele" adıyla Belediye Kültür Merkezi"nde düzenlediği konferansa Prof. Dr. Orhan Kural katıldı. Çevre konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan Orhan Kural, Cumhuriyet, Kilyos ve Sarıyer İlköğretim Okulu"nun öğrencilerine çevre duyarlılığı konusunda bilgi verdi.

Farklı ülkeleri anlattığı sekiz gezi kitabı bulunan Kural, gezip gördüğü ülkelerde çevre konusunda yapılanlardan örnekler verdiği konuşmasında, dünyayı çevre ile ilgili önümüzdeki 50 yıl içerisinde büyük felaketlerin beklediğini , buzul erimeleri sonucu bir çok ülkenin yok olma tehlikesi altında olduğunu söyledi. Çocukları sigaradan uzak durmaları konusunda da uyaran Kural, öğrenci ve öğretmenlere doğa , çevre ve hayvanlara karşı duyarlı olmaları konusunda yemin ettirdi. Kural, konferansta çevre bilinciyle ilgili hazırladıkları dövizlerle gelen öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Öğrencilere çevre ödülü

Sarıyer Belediyesi çevre haftası etkinlikleri kapsamında okullar arasında düzenlediği " "Çevre" konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Sarıyer Halk Eğitim Merkezi"nde gerçekleştirilen törende şiir, kompozisyon ve resim dallarında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere Belediye Başkan Yardımcısı Şems Çakıroğlu tarafından çeşitli hediyeler verildi. Törende , Belediye Gitar Gurubu üyeleri öğrencilere müzik dinletisi sundu.