BIST 10.759
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.504,77
HABER /  DÜNYA

Çocukları için yaşıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde eşinin terk etmesi üzerine, kendi imkanlarıyla yaptığı derme çatma çadırda 4 çocuğu ile birlikte yaşayan babanın ...

Abone ol

Bursa’nın İnegöl ilçesinde eşinin terk etmesi üzerine, kendi imkanlarıyla yaptığı derme çatma çadırda 4 çocuğu ile birlikte yaşayan babanın hikayesi yürekleri burkuyor.
Uzun zamandan bu yana Alanyurt yolu üzeri, Üçevler Mahallesi karşısındaki alanda, çadır hayatı yaşadığını ifade eden çaresiz baba Göksal Kırbıyıklı(36), “Eşim 6 ay önce çekti gitti. Kaç kez aradım fakat gelmedi. 5 çocuğum var. Zor zamanlar geçirdim. Bir çocuğum da zihinsel engelli. Ona engelli raporunu almak için çabalıyoruz. Çadırda 5 çocuğumla beraber yaşamaya çalışıyorum” dedi.

"BANA İŞ VERMİYORLAR"
Çocuklara bakmaktan çadırdan dışarı çıkıp çalışmaya zaman bulamadığını belirten Kırbıyıklı, “Benim de bir böbreğim yok. O nedenle bana iş vermiyorlar. Çocuk bakımından arta kalan zamanlarda elimden geldiği kadar hurda toplayıp, satarak para kazanmaya çalışıyorum. Ancak oda geçinmemiz için yeterli olmuyor” diye konuştu.

ÇADIRDA HAYAT
Çadırda hayat sürmenin zor olduğuna dikkat çeken çaresiz baba Kırbıyıklı, “İşte gördüğünüz bu derme çatma çadırda uzun zamandan beri yaşam mücadelesi veriyoruz. Hadi benim için sorun değil ama çocuklarım daha küçükler, onların amansız bir hastalığa yakalanmasını istemiyorum. Kış geldi, kar yağdığında daha çok zorluk çekeceğiz” ifadelerini kullandı.

YETKİLİLERE SESLENDİ
Çocuklarının korunması için bir ev talebinde bulunan Kırbıyık, “Yeter ki çocuklarım sıcak bir yuvada büyüsün. Ben onlar için yaşıyorum. Yetkililerden bu konuda yardım ve destek istiyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)