BIST 9.998
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.405,60
HABER /  GÜNCEL

Çocuğu için kendisini siper etti

Üzerine kurşunlar yağıyordu. Tek düşündüğü kucağındaki oğlunu korumaktı

Abone ol

Erzurum’da uğradığı silahlı saldırıda vücuduna 2 kurşun isabet eden Avukat Ayhan Köseoğlu, yanında bulunan 1 yaşındaki oğlunu vücudunu siper ederek korudu. Saldırıya uğrayan Köseoğlu "saldırı sırasında aklıma tek gelen şey oğlumun canını korumak oldu, çünkü o benim için benden daha kıymetli" dedi.

Bosna Caddesi’ndeki evinin önünde önceki akşam 20.00 sıralarında eşi ve çocuğuyla birlikte otomobilinden inen Avukat Ayhan Köseoğlu’na kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından silahlı saldırı yapıldı. Bu sırada kucağında bulunan 1 yaşındaki oğlu Burkay’ı üzerine yatarak koruyan Köseoğlu’nun vücuduna 1 adet mermi isabet etti.

Saldırgan ise Köseoğlu’nun yere düşmesinin ardından koşarak olay yerinden uzaklaştı. Olay yerine gelen ambulansla Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Köseoğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Köseoğlu, silah seslerinin önce maytap sandığını, daha sonra arkasındaki saldırganı görünce 1 yaşındaki Burkay’ı korumaya çalıştığını söyledi. Kurşunlardan birinin sırtına isabet etmesinin ardından 1 yaşındaki Burkay’ı yere koyarak üzerine yattığını ifade eden Köseoğlu, "Saldırı sırasında aklıma tek gelen şey oğlumun canını korumak oldu, çünkü o benim için benden daha kıymetli. Gerekirse onun için ölürüm de" diye konuştu.

Saldırganın 7-8 el ateş ettikten sonra koşarak uzaklaştığını ifade eden Köseoğlu, "saldırgan ateş ederken oğlumu korumaya çalıştığım için saldırganın yüzünü göremedim. Kim olduğunu da bilmiyorum. Polis saldırıyla ilgili soruşturmasını sürdürüyor zaten" dedi.

Köseoğlu, vücudundaki mermi çekirdeğinin tehlikeli bir noktada kaldığı için çıkartılamayabileceğini sözlerine ekledi.

Bu arada doktorlar, Köseoğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğunu, son kontrolleri yaptıktan sonra kurşunun çıkartılıp çıkartılmayacağıyla ilgili karar vereceklerini ifade ettiler.