BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  DÜNYA

Clintonın Türkiye sevgisi

ABD eski başkanı Bill Clinton, seçim çalışmaları için gittiği hemen her eyalette Türkiye'yi övüyor

Abone ol

Tarihi bir rekabet ve çekişmeye sahne olan Amerikan başkanlık seçimlerinde Türklerin boy göstermeye başlaması, Amerikalı siyasetçilerin de dikkatinden kaçmıyor. Başkanlık seçimlerinin önemli adaylarından Hillary Clinton'ın seçim çalışmalarını koordine etmek ve konuşma yapmak üzere Chicago'ya gelen Bill Clinton, seçim çalışmaları için gittiği hemen her eyalette Türklerle karşılaştığını söyledi.

Chicago Türk Amerikan Ticaret Odası'nı (CTACC) temsilen geceye katılan Serkan Aykan ve yine Oda üyesi Chicago'lu Türk iş adamı Şah Doğan, Bill Clinton'un Türklerin seçim kampanyalarında verdiği destekten dolayı çok mutlu olduğunu söylediler.

Eğitimden, 11 Eylül saldırılarına ve Kuzey Irak konusuna kadar çeşitli soruları cevaplayan Bill Clinton, Türkiye ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Clinton bir soru üzerine "Türkiye Amerika ve dünya için çok önemli bir ülke ve uzun yıllardır bizim müttefikimiz. Modernliğin ve İslam'ın birlikte yaşanabildiği Türkiye, diğer ülkelere de örnek olabilecek nitelikte." dedi.