BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Clinton'dan Pakistan'a militan uyarısı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, militanlara karşı daha sıkı önlem alınması konusunda Pakistan'ı uyardı.

Abone ol
 

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Hindistan'a yaptığı iki günlük geziyi sonra erdirirken, militanlara karşı daha sıkı önlem alınması konusunda Pakistan'ı uyardı.

Clinton, Pakistan hükümetinin, ülke topraklarının saldırı merkezi olarak kullanılmasına engel olması gerektiğini belirtti.

Hindistan Dışişleri Bakanı SM Krishna ile bir basın toplantısı düzenleyen Clinton, İran'ın nükleer silahlara sahip olmasını engelleme çabasında Hindistan'ın kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Asya turunun son durağı olarak Hindistan'ı ziyaret eden Clinton ile Hint yetkililer arasında, İran'dan petrol ithali ve Hindistan'a yapılan dış yatırımlar gibi konular ele alındı.

Clinton bugün yaptığı açıklamada, şiddet eylemlerinde bulunan aşırı unsurların önüne geçmek için Pakistan'ın daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Clinton, "Pakistan'daki teröristler 30 bin Pakistanlıyı öldürdü. Terör belasına karşı ortak çabalarımızı daha güçlü kılmalıyız" dedi.

Clinton dün yaptığı bir konuşmada da Pakistan'ın, 2008'deki Mumbai saldırılarından sorumlu tutulan Leşker-i Tayyibe'nin kurucusu Hafız Muhammed Said'e karşı harekete geçmesi gerektiğini belirtmişti.

Hindistan'ın ticari başkenti olarak görülen Mumbai'de, Pakistanlı silahlı 10 militan lüks otelleri, bir tren istasyonunu ve Yahudi merkezini hedef alarak 165 kişiyi öldürmüştü.