BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Clinton'dan önce Türk bayrağı krizi

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İstanbul'daki "Suriye Halkının Dostları" zirvesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

Basın toplantısı öncesi Clinton'ın konuşma yapacağı kürsünün arkasındaki Türk bayrağı, görevliler tarafından değiştirildi. Görevliler Türk bayrağına şekil vermek için uzun süre uğraştı.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın basın toplantısı öncesi Clinton'ın önünde duracağı kürsünün arkasına Türk ve ABD bayrakları yerleştirildi. Ancak Türk bayrağı görevliler tarafından beğenilmedi. Bunun üzerine bayrak değiştirildi. Ancak görevliler değiştirilen Türk bayrağına bu kez duruşundan memnun olmadı.

Türk bayrağına şekil vermek için biri kadın diğeri erkek iki görevli uzun süre uğraştı. Bu kez de Türk bayrağının üzerinde bulunan ay ve yıldızın hangi yönde duracağı konusunda sorun yaşandı. İki görevli başka bir görevlinin yönlendirmesiyle bayrağın üzerindeki ay ve yıldızı sağa çevirdi. Türk bayrağının güzel görünmesi için büyük çaba sarf eden iki görevli bayrağa şekil vermeyi başardı.

TÜRKİYE'DEN AYRILDI

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, basın toplantısının ardından Türkiye'den ayrıldı. Clinton'ı, Atatürk Havalimanı'ndan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Deniz ve diğer yetkililer uğurladı.

İstanbul'da düzenlenen "Suriye Halkının Dostları Grubu" toplantısına katılan Clinton, temasları kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da bir araya geldi.