BIST 10.005
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.431,67
HABER /  GÜNCEL

Cizreli kadından PKK'ya yetti artık çıkışı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde izinsiz gösteri yapan gruplara Cizreli kadın böyle tepki gösterdi.

Abone ol

Göstericilerin savaş alanına çevirdiği sokakların sıkıntısını en çok kadınlar çekti. İşte o protestolar en sonunda bir kadını böyle isyan ettirdi. Gençlerin ve çocukların oluşturduğu gruba karşı Cizreli kadının isyanı kameralara yansıdı.



Terör örgütü elebaşılığından hükümlü Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünde olaylı protesto gösterileri düzenlendi. Göstericiler polise molotof kokteylli ve taşla saldırırken, güvenlik güçleri de gösterecilere tazyikli su ve gaz bombası ile karşılık verirken, mahalle zaman zaman savaş alanına döndü.

"YETTİ ARTIK"

Göstericilerin evinin bulunduğu sokakta barikat kurup, araç lastiklerini yakması üzerine Hatice Müjde adındaki kadın elindeki su dolu plastik bidonla dışarıya çıkıp, alevleri söndürmeye çalıştı. Müjde, göstericilere kızarak, "Yetti artık 4 günden beri perişan olduk" diye bağırdı. Göstericileri evlerin gitmesi konusunda uyaran Hatice Müjde'ye görevli bir başkomiser duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Cizre'de meydana gelen olaylarda 4 çocuk gözaltına alınırken, polis araçlarından çocukların evlerine gitmeleri konusunda sık sık anons yapıldı. Yapılan anonslarda polis, "Çocuklar evlerinize gidin. Yoksa müdahale ederiz. Analar-babalar çocuklarınıza sahip çıkın, alın eve götürün" şeklinde uyarılarda bulundu.