BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Cizreli çocuklar bu projeyi sevdi

Cizre Emniyet Müdürü Aydın Akkoca, lastiklerin farklı amaçlar için kullanılmasını engellemek için geliştirilen projeyi savundu.

Abone ol

Cizre Emniyet Müdürü Aydın Akkoca, lastiklerin farklı amaçlar için kullanılmasının önüne geçmek için ''Lastiği getir parayı kap'' projesi geliştirdiklerini söyledi.

Akkoca, makamında yaptığı basın toplantısında, mahalle, cadde ve sokaklara gelişigüzel atılmış lastiklerin, görüntü kirliliğine neden olduğu gibi yakıldığı zaman da çevre kirliliği oluşturduğunu belirtti.

Projenin Cizre Kaymakamlığınca da desteklendiğini ve uygulamaya koyulduğu günden bu yana büyük ilgi gördüğünü kaydeden Akkoca, şöyle dedi:

''Bizler, hem bu görüntü kirliğini ortadan kaldırmak, hem de bu lastiklerin farklı amaçlar için kullanılmasının önüne geçmek için böyle bir proje geliştirdik. Zaman zaman çocuklar lastiklerin içindeki demirleri satmak için bu lastikleri yakıyorlar, bu büyük bir çevre kirliliğine yol açıyor. Biz de çocukların farklı şeylerle uğraşmaması için bu lastikleri almaya karar verdik. Bu proje sayesinde çocuklar eski araç lastiklerini toplayıp emniyete getirdiler ve ilçeyi bir nevi temizlediler. Bu durumdan gayet memnunuz.''

Şu ana kadar yaklaşık 500 lastiğin çocuklar tarafından Emniyet Müdürlüğüne getirildiğini ifade eden Akkoca, ''Haberin duyulmasıyla Konya'dan bu lastiklerle ilgili çok sayıda teklif aldık. Ancak bizi arayan fabrika sahipleri, bunu belli bir kazanç için yapmadıklarını amaçlarının nahoş manzarayı ortadan kaldırmak olduğunu belirttiler'' dedi.

Emniyet Müdürlüğüne getirdiği lastiklerin karşılığında bir günde 40 lira kazandığını anlatan Ahmet Göktaş ise, ''Lastik toplamak için ilçenin her yerini geziyoruz'' diye konuştu.