BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de PKK'lının vurulma anı kamerada...

Cizre'de, PKK mensuplarınca sokaklara tuzaklanan patlayıcıların güvenlik güçlerince imha edilmesi ve bir PKK'lının vurulma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda bir teröristin vurulma anı güvenlik kameralarınca kaydedildi. 

İlçe Jandarma Komutanlığının paylaştığı görüntülerde, teröristlerin sokaklara döşediği bombaların imhası ve sokakta ilerleyen PKK'lı teröristin vurulma anı yer alıyor. Görüntülerde ayrıca, güvenlik güçlerinin gece yürüttüğü operasyonlara da yer veriliyor. 

Operasyonlarda, teröristlerin karargah olarak kullandığı evlere ve sokaklara patlayıcı döşedikleri, sobaya bomba yerleştirdikleri, yatak odası ve kalorifer peteğine el yapımı patlayıcı tuzakladıkları belirlendi.

Hendeklerin kazıldığı, barikatların kurulduğu pek çok sokak ile evin patlayıcılarla tuzaklandığı, teröristlerin aynı sokakta yer alan sıralı evlerin arasında geçişleri sağlayacak tüneller kazdığı ve bu tünellere metrelerce kablo döşeyerek el yapımı patlayıcılar yerleştirdikleri tespit edildi.

Operasyonları gece gündüz sürdüren güvenlik güçleri, sivil kayıpların yaşanmaması için hassasiyetiyle hareket ediyor. 

Arama ve tarama faaliyetlerinde ise teröristlerin kullandığı roketatar, bomba, sobanın içine yerleştirilmiş piknik tüpü ve patlayıcı düzeneği ile çok sayıda silah ve mühimmat ile multikopter ele geçirildi.