BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Cizre'de eylemciler polisle çatıştı!

Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesini protesto eden göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesinde BDP'nin siyaset akademisi açılışının ardından çıkan olaylarda göstericiler polisle çatışmaya girdi

Cizre İlçesi'nde Botan Siyaset Akademi'sinin açılışını yapan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Şırnak Milletvekilleri Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan'ın ilçeden ayrılmasından sonra çoğu çocuklardan oluşan yaklaşık 60 kişilik bir grup yasadışı gösteri yaptı. Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat tarihinde yakalanarak Türkiye'ye getirilmesini protesto eden göstericiler ile bunları dağıtmak isteyen polis arasında çatışma çıktı.

İlçedeki ana caddeler ile İdil Karayolu'nda taştan kurdukları barikatlarla trafiğe kapatan ve polise taş, molotof kokteyli ve havai fişekle saldıran göstericilere polis de tazyikli su ve gaz bombaları ile karşılık verdi. Her eylemde olduğu gibi göstericiler İdil Karayolu üzerinde bulunan Karayolları 95'nci Şube Şefliği'ne taşla saldırarak binadaki camları kırdı.

Tank Taburu yakınlarında yola barikat kuran göstericiler araç trafğine de bir süre izin vermedi. Polisin tazyikli su ve gaz bombaları ile dağıttığı göstericiler, Cudi ve Nur Mahallesi'ne kaçtı. Polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca bu iki mahallede halen devam ediyor.