BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de 7 milyon dolarlık soygun!

Silopi-Cizre arasında dün akşam saatlerinde gerçekleşen soygunda Irak'tan Türkiye'ye getirilen 7 milyon dolar çalındı.

Abone ol

Yasal yollardan Irak Kürdistan Bölgesi'nden Türkiye'ye dövizcilere 7 milyon dolar para taşıyan kurye aracı, Silopi-Cizre arasında dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerce soyuldu.

ANF'nin geçtiği habere göre daha önce de döviz taşıyan kuryeler gasp edilmişti. En son soygun teşebbüsünde ise Şırnak'ta görevli Özel Harekat Polisi Osman Gökhan İşeri ile arkadaşı Bülent Şaşmaz hakkında dava açılmıştı. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da, geçen yıl Aralık ayında, kuryelerin soyularak 40 milyon doların gasp edildiğini ve yapanların özel timler olduğunu Meclis’e taşıyarak soru önergesi vermişti.

Irak Kürdistan Bölgesi'nde iş yapan tüccarların paralarını taşıyan bir kurye aracı, Habur Sınır Kapısı'nı geçtikten sonra Silopi-Cizre karayolu üzerinde dün gece kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerce soyuldu. Araçta bulunan A.D ile yanındaki şoför etkisiz hale getirilerek araçta bulunan yaklaşık 7 milyon dolar gasp edildi. Gaspı yapanlar kayıplara karışırken, kurye A.D ve şoför Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.