BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.385,04
HABER /  GÜNCEL

Cizre ve Silopi son durum şehit haberi var!

CİZRE ve Silopi operasyonunda son gelişmelere göre öldürülen PKK'lı sayısı 54'e yükseldi. Şırnak Cizre ve Silopi'den gelen son haberlere göre çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

Abone ol

CİZRE ve Silopi operasyonu sürüyor. Cizre'de teröristlerle çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu. Sur ilçesi ise HDP'li vekillerin önderlik ettiği yürüyüş ile karıştı.

Cizre İlçesi'nde geçen 14 Aralık pazartesi günü saat 23.00'de ilan eden sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin yürüttüğü ortak operasyonlar daha çok, Cudi, Nur, Sur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaştı.

Cizre etrafındaki hakim tepelere konuşlanan tanklar, özellikle bu mahallelerde patlayıcı madde tuzaklandığı tespit edilen hendek ve barikatları top atışlarıyla etkisiz hale getirdi. Güvenlik güçleriyle birlikte mahallelere giren zırhlı iş makineleriyle, tanklarla imha edilen hendekler kapatılırken, barikatlar da kaldırılıyor.

CİZRE VE SİLOPİ'DE ÖLDÜRÜLEN PKK'LI SAYISI YÜKSELDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Cizre'deki operasyonda 56, Silopi'de ise 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Sabah saatlerinde yapılan açıklamada, Cizre ve Silopi'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 54 olduğu bilgisi verilmişti. 

UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT

Cudi Mahallesi'nin büyük bölümüne giren güvenlik güçleri, sokakları tek tek güvenli hale getiriyor. Bugün teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

CİZRE ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Cizre'de şehit olan uzman çavuşun kimliği belirlendi. Şehidin, Osmaniye'de ikameti bulunan Serkan Has olduğu açıklandı.

CİZRE VE SİLOPİ'DEKİ OPERASYONLARA ŞEHİTLERİN İSİMLERİ VERİLDİ

Silopi'deki operasyona şehit polis Muhammet Onur, Cizre'deki operasyona şehit astsubay Burak Demir'in adı verildi. Bölgedeki 10 bin askeri 2 tuğgeneral komuta ediyor.

SUR KARIŞTI YÜRÜYÜŞ YAPMAK İSTEYİNCE...

Aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık bir grup sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur İlçesi'ne yürümek istedi.

Ekinciler Caddesi üzerinde önlem alan polis, hoparlörden uyarı anonsu yaptı.

Buna rağmen yürüyüşe devam eden gruba polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

Göstericiler arasından zaman zaman, zırhlı polis araçlarına ses bombaları atılırken, Ofis semtindeki ara sokaklarda zaman zaman silah ve patlama sesleri geldi.

HAYAT DURDU

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisince (DBP) Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı ile operasyonları protesto için yaptığı eylem çağrısının ardından, Diyarbakır ve Şırnak'ta belediye hizmetleri durdu.

İki siyasi partinin eylem çağrısı üzerine, DBP'li belediyelerin 2 ilde temizlik hizmetini yerine getirmemesi vatandaşı mağdur etti. Diyarbakır'ın Bağlar, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerindeki bazı mahallelerde 4 gündür, Şırnak'ta ise bugün çöp toplanmadı.

Çöplerin toplanmasını isteyen vatandaşlar, belediye yöneticilerine tepkilerini dile getirdi.

İŞYERLERİ KEPENK KAPATTI

Şırnak'ta eczane ve fırınlar dışındaki iş yerleri kepenk, şehir içi minibüs ile belediye bünyesinde hizmet veren otobüsler kontak kapattı.

Ulaşımın aksaması nedeniyle vatandaş mağdur olurken, öğrencilerin büyük bölümünün de okula gitmediği görüldü.

NUSAYBİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ndeki 4 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 5'inci gününe girerken ilçe kaymakamlığı, bugün saat 09.00 ila 16.00 saatleri arasında yasağın kaldırıldığını duyurdu.