BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Çıplak karikatür ortalığı karıştıracak

Cuma günü dergi çıkacak. Fransa şimdiden alarma geçti. Müslüman ülkelerdeki okullarını kapattı.

Abone ol

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun, Hz. Muhammed'i çıplak gösteren karikatürler yayınlama kararının ardından yurtdışındaki Fransız elçilikleri ve iş yerlerinde güvenlik önlemleri artırılıyor.

Yaklaşık 20 ülkedeki Fransız büyükelçilikleri, konsolosluklar ve kültür merkezleri Cuma günü kapatılacak. Ancak bu ülkelerin listesi kamuoyuna açıklanmadı.

Tunus'taki Fransız okullari bugünden itibaren tatil edildi. Libya'da Fransız gazeteciler ünlü otellerden ayrılıyor.

Derginin son sayısında hem İslam'la alay eden amatör filmin çektiği tepkileri hem de Cambridge Düşesi Kate'in üstsüz fotoğraflarının yarattığı tartışmayı ele alan karikatürler var.

KAYGI DUYUYORUZ

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, karikatürlerden "kaygı duyduğunu" belirtti; sorun çıkabilecek ülkelerde özel güvenlik önlemleri alınmasını istediğini kaydetti. Bakan Fabius, Batılı ülkelerin elçiliklerinin tehdit altında olduğu bir dönemde bu karikatürlerin basılmasının "ateşe körükle gitmek" olduğunu belirtti.

GÖSTERİ TALEBİ REDDEDİLDİ

Fransız yetkililer, ülkedeki Müslüman gruplardan gelen Cumartesi günü gösteri düzenleme talebini reddetti. Talep bu olaylardan önce, ABD yapımı filmi protesto amacıyla sunulmuştu.
Dışişleri Bakanı Fabius bu kararın gerekçesini "Fransa'yı ilgilendirmeyen sürtüşmeleri ülkeye taşımanın gereği yok." sözleriyle özetledi.