BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cinsellikte direkt zirveye sert ceza

RTÜK, ‘’Bu ilacı için, cinsellikle direkt zirveye çıkacaksınız’’ diye reklam yapan bir radyoya ceza verdi

Abone ol

RTÜK, ‘’Bu ilacı için, 15-20 dakika sonra cinsellikle direk zirveye çıkacaksınız’’ diye reklam yapan bir radyoya ‘’Yanıltıcı reklam’’ cezası verdi. Uyarı cezası verilen radyoya, yayının tekrarı halinde para cezası kesileceği de bildirildi.

RTÜK toplantısında, İzmir’de yayın yapan Başak FM adlı radyonun 8 Haziran 2012 günlü yayını ele alındı. 12 dakika süren ‘’Tam Performans’’ adlı ürünün reklamında, ‘’ Erkekler radyonuzun sesini açın. Bu ürün, cinsel arzunuzu 10 katına çıkartır ve geciktirici özelliği olduğu için uzun ve sınırsız geceler yaşamanızı sağlar. Erkeklerin en büyük sorunu, çok çabuk bitmesi. İşte bu ürün imdadınıza koşuyor ve uzun mutlu geceler yaşamanızı sağlıyor. Aç karnına bir bardak su ile için 15- 20 dakikada direk zirveye çıkartıyor’’ denildi.

RTÜK üyeleri ‘’Tam Performans adlı ürün reklamının halkı yanıltıcı özellik taşıdığı kararına vararak, tüketicinin çıkarlarına zarar vermekten uyarı cezası kararı aldı. Reklamın 12 dakika olmasının da yayın içinde uyulması gereken süreleri aştığı vurgulandı.