BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.409,63
HABER /  DÜNYA

Cinsel istismar iddiasına vatandaş tepkisi

Bingöl’ün Solhan ilçesinde 16 yaşındaki bir kıza 5 uzman çavuş tarafından farklı tarihlerde cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla soruştu...

Abone ol

Bingöl’ün Solhan ilçesinde 16 yaşındaki bir kıza 5 uzman çavuş tarafından farklı tarihlerde cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla soruşturma başlatılırken, olayı protesto eden yaklaşık 300 kişi adliye önünde toplanarak slogan attı.
E.A., Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede, henüz 14 yaşında iken askeri görevli Y.A. tarafından kandırılıp cinsel istismara uğradığını, 2011’den itibaren ise aralarında Y.A.’nın iş arkadaşlarının da bulunduğu uzman çavuşlar İ.Y., M.T., M.K. ve S.K. ile H. adlı kişiler tarafından defalarca cinsel istismara uğradığını öne sürdü. Cinsel istismar olayının basına yansımasıyla başta Twitter ve Facebook olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinde kınama mesajları yayınlanmasının ardından, saat 14.00’ten itibaren Bingöl Adliyesi önünde yaklaşık 300 kişi toplandı. Grup sık, sık sanıkları ve tahliye kararı aleyhine sloganlar attı.

İHD: "Adalet yerini bulmalı"
Adliye önünde bir araya gelen gruplara İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi de destek verdi. Burada grup adına bir konuşma yapan İHD Bingöl Şubesi Başkanı Mehmetcan İnce, nöbetçi mahkemece verilen tutuksuz yargılama kararını kınadıklarını belirterek, ”Çocuk yaşta bir insana yapılan bu zulmü hangi mahkeme failleri yargılamadan serbest bırakır?” dedi.
Olaya karışan faillerin cezalandırılması gerektiğini belirten İnce, ”Bu olayda adalet sağlanamaz ise ileride daha büyük olaylar olacak. Kamuoyu vicdanının rahat etmesi için bu şahısların tekrar mahkeme huzuruna çıkarılması gerekir. Biz bu olayın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, adliye önünden Dörtyol Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçen grup, yolu kısa süreliğine trafiğe kapattı. "Bingöl uyuma namusuna sahip çık", "Şerefsizler gelecek hesap verecek", Adalet kör, sağır, dilsiz" gibi sloganlar atan grup, burada bir süre oturma eylemi yaparak olaysız şekilde dağıldı.

Bakan Şahin inceleme başlattı
Aralarında uzman çavuşların da bulunduğu 6 kişinin 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiası, başta Bingöl olmak üzere Türkiye’de birçok kesimi ayağa kaldırdı. Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 4 uzman çavuşun serbest bırakılması ise tepkilere neden oldu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de olayı basından öğrenmesinin ardından Bingöl’e hukukçular ve uzmanlardan oluşan bir heyet göndererek inceleme başlattı. Bingöl’e gönderilen heyet şu anda incelemelerini sürdürüyor.
(İHA)