BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cinnet geçirdi ortalığı birbirine kattı

Siirt'te cinnet getiren 46 yaşındaki Vezir Akıncı, pompalı tüfekle eşi 23 yaşındaki Emine ve oğlu 3 yaşındaki E.A'yı rehin aldı.

Abone ol

Akıncı, kendisine engel olmak isteyen ve omzundan vurup yaladığı eşi bir fırsatını bulup evden kaçtı. Oğlu ile evde kalan Vezir Akıncı, özel harekat polisinin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirilip gözaltına alındı.

Olay Siirt'in Yeni Mahalle Macit Üçok Caddesi üzerinde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İşsiz olan Vezir Akıncı, eşi Emine Akıncı ile henüz belirlenemeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine sesleri duyan komşuları durumu polise bildirdi. Polisin olay yerine geldiğini gören Vezir Akıncı, evde bulunan pompalı tüfekle havaya ateş ederek, kimsenin müdahale etmemesini istedi.

Elindeki pompalı tüfekle eşi ve oğlu E.A'yı rehin alan Akıncı, iki katlı evin üst katı balkondan da zaman zaman havaya ateş etti. Akıncı, bu sırada kendisini durdurmak isteyen eşi Emine Akıncı'ya ateş ederek omzundan vurdu. Yaralanan kadın, evin arka penceresinden çıkıp kaçmaya başardı. Sokakta kanlar içinde yere düşen Emine Akıncı, polis ekipleri tarafından hemen Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Akıncı'nın eşini vurması üzerine olay yerine özel harekat ekipleri sevk edilip, geniş güvenlik önlemleri alınarak, sokağa kimsenin girişini izin verilmedi.

Elinde pompalı tüfekle yanındaki oğlu E.A ile evde kalan Vezir Akıncı'yı polis uzun süre silahı bırakıp teslim olması için ikna etmeye çalıştı. Mahalle sakinleri de uzaktan yaşananları korku dolu gözlerle izledi.

Yaklaşık 1 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince özel harekat ekipleri bir fırsatını bulup girdikleri evde Akıncı'yı etkisiz hale getirip, elindeki pompalı tüfeği aldı. Akıncı, gözaltına alınıp emniyete götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken yaralanan Emine Akıncı, Siirt'teki ilk tedavisinin ardından Diyarbakır'a sevk edildi.