BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Cindoruktan Davutoğluna alaylı tepki

Askeri mahkemelerden Erdoğan-Başbuğ ilişkisine kadar her konuya alaycı bir uslupla yaklaşan Cindoruk"tan Bakan Davutoğlu da payına düşeni aldı.

Abone ol

Uğur Dündar’ın sunduğu Arena Programı’nın konuğu olan Demokrat Parti’nin Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Türkiye’nin gündemindeki tüm konulara değindi.

Uğur Dündar’ın Balyoz Darbe Planı, Askeri Mahkeme, Başbakan Erdoğan-Org. Başbuğ arasındaki ilişkileriyle ilgili sorusuna Cindoruk, “Ben ortada bir darbe planı değil çok iyi bir senaryo görüyorum” dedi.

PASLAŞMA OLDUĞUNDA GOL OLMASI LAZIM

Askeri mahkemelere güvendiğini söyleyen Cindoruk, kendisinin askeri mahkemede yargılandığını ve aklandığını belirtirken Erdoğan ile Başbuğ arasındaki ilişiki için de ‘paslaşma’ lafına katılmadığını, paslaşma olduğu zaman gol olması lazım. Bu kadar paslaştıktan sonra ortaya galibiyet mağlubiyet çıkmıyorsa o paslaşma fantazidir” dedi.

DIŞ POLİTİKA YOK DAVUTOĞLU POLİTİKASI VAR

Türkiye’nin Ermenstan’la ilişkilerine de değinen Cindoruk, yeterince çalışma yapılmadan Ermenistan’la anlaşmalar imzalandığını belirterek “Bugün Türkiye’de Türk dış politikası yok, Ahmet Davutoğlu politikası var. Bizim ilk Cumhurbaşkanımızın “Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ diye bir özdeyişi var. Şimdiki bakan ise komşularla sıfır problem diyor. Zaten ortada bir slogan var. Stalin’in talepleri dışında Türkiye komşuları ile hep barış içinde yaşadı” dedi.

Cindoruk, kendi iktidar dönemlerini de hatırlatarak Suriye’nin Abdullah Öcalan’ı sakladığı dönemde dahi Türkiye’nin çok dikkatli bir politika takip ettiğini dile getirdi. Cindoruk, Türkiye’nin komşuları ile tarih boyunca hiçbir savaşı olmadığını dile getirdi. (Haber7)