BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.405,54
HABER /  DÜNYA

Çin'den İsrail'e projeyi durdur mesajı

Pekin yönetimi, İsrail'in Filistin hakimiyeti altındaki topraklarda Yahudi yerleşim birimleri inşa etmesine karşı olduğunu açıkladı.

Abone ol

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın günlük olağan basın toplantısında, Bakanlık Sözcüsü Hong Ley, Tel-Aviv yönetimine, "Barış görüşmelerine engel olan unsurları ortadan kaldırması" ve "İsrail ile Filistin arasında karşılıklı güven ve barışın sağlanması için gerekli şartları yerine getirmeleri" çağrısında bulundu.

Filistin'in BM'de "üye olmayan gözlemci devlet statüsü" kazanması üzerine Netanyahu hükümeti tarafından onaylanan "Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da 3 bin yeni yerleşim birimi inşa edilmesi" kararına Pekin yönetiminin nasıl baktığının sorulması üzerine Hong, "İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria gibi Filistin hakimiyeti altında olan topraklarda Yahudi yerleşim birimleri inşa etmesine karşıyız" ifadesini kullandı.

KUZEY KORE'NİN UZUN MENZİLLİ FÜZE DENEMESİ

Çin Dışişleri Sözcüsü Hong Ley ayrıca, Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze denemesi yapacağını açıklamasının hatırlatılması üzerine, Pekin yönetiminin Kore yarımadasında barış ve istikrarın korunmasından yana olduğunu dile getirerek, tüm taraflara itidal çağrısı yaptı. Hong, "Kuzey Kore'nin elbette barışçıl denemeler yapmaya hakkı var fakat bu BM Güvenlik Konseyi'nin kuralları çerçevesinde yapılmalı" dedi.