BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,73
ALTIN 2.428,37
HABER /  DÜNYA

Çin'den Barack Obama'ya soğuk duş

ABD Başkanı Barack Obama, G20 zirvesi için gittiği ABD'de düşük seviyeli protokolle karşılandı. Obama'ya diğer devlet başkanlarının aksine kırmızı halı serilmedi, yürüyen merdiven getirilmedi.

Abone ol

G20 Zirvesi için Çin'e giden ABD Başkanı Obama'ya yapılan karşılama töreni tartışmalara neden oldu. Diğer devlet başkanlarının aksine kırmızı halı ve yürüyen merdivenle karşılanmayan Obama, uçağın arka kapısından inmek zorunda kaldı.

ABD Başkanı Obama ve ABD heyeti, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için geldiği Çin'de yapılan diplomatik karşılama töreni tartışmalara neden oldu.

Diğer ülke liderlerini uçaklarından indikleri anda Dışişleri Bakanı karşılarken, Obama'yı ise daha alt seviyede bir görevli karşıladı.

ARKA KAPIDAN İNMEK ZORUNDA KALDI

ABD Başkanı'nın uçağına yanaşan merdiven uçağın ön değil arka kapısına konumlandırılırken, uçağın önüne protokol gereği serilen kırmızı halının da olmaması dikkat çekti. Bununla birlikte, Çinli bir güvenlik yetkilisi ile Başkan Obama'nın yanında bulunan bir Beyaz Saray çalışanın tartıştığı görüldü.

Daily Mail'in haberine göre, Başkan Obama'nın işi gereği uçaktan indiği zamanı fotoğraflamak isteyen kadın, Çinli yetkililer tarafından durduruldu. "O ABD Başkanı, bunu yapmak benim işim" şeklinde açıklama yapan kadın, Çinli yetkiliden "Burası bizim ülkemiz, bizim havalimanımız" yanıtını aldı.