BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

Çin ve Güney Kore arasında serbest ticaret anlaşması

Çin ve Güney Kore arasında ticaret engellerinin hemen tamamını kaldıracak olan bir serbest ticaret anlaşması üzerinde görüş birliğine varıldı. Çin yetkilileri bugün imzalanması beklenen anlaşmanın e-ticaret alanı da dahil 17 sektörü kapsadığını kaydetti.

Abone ol

Çin ve Güney Kore arasında ticaret engellerinin hemen tamamını kaldıracak olan bir serbest ticaret anlaşması üzerinde görüş birliğine varıldı.

İki ülke liderleri iki yılı aşan görüşmeler sonunda anlaşma sağlandığını doğruladı. Çin yetkilileri bugün imzalanması beklenen anlaşmanın e-ticaret alanı da dahil 17 sektörü kapsadığını kaydetti.

Çin, Güney Kore'nin en büyük ticaret ortağı. İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacmi 2013'te 228,9 milyar dolara çıktı.

Güney Kore'nin açıkladığı rakamlara göre, ülkenin Çin ile olan ihracat fazlası geçen yıl 62,8 milyar dolardı.

Yerel medyaya göre, iki ülke arasında varılan anlaşmada, gelecek 20 yıl içinde karşılıklı alınıp satılan malların % 90'ından gümrük vergisinin kaldırılması yönünde de adımlar atılıyor.

Dünyadaki ihracatçı ülkeler sıralamasında birinci sıradaki Çin ile yedinci sıradaki Güney Kore arasında böyle bir anlaşmaya varılması bölgenin ekonomik büyümesi açısından büyük önem taşıyor.

Asya'nın dördüncü büyük ekonomisi olan Güney Kore Avrupa Birliği ve ABD ile de ticaret anlaşmaları yapmıştı.