BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kobani'de son durum! IŞİD kaçıyor!

Kobani'de son duruma ilişkin bilgi veren Peşmerge Komutanı Abdulkahar Mecid, IŞİD’in gücünün kırıldığını ve kentin dışına kaçtığını belirtti.

Abone ol

Kobani'de son duruma ilişkin gelen haberlere göre, IŞİD kaçmaya başladı. Peşmerge Komutanı Abdulkahar Mecid, akşam saatlerinde çatışmaların yeniden şiddetlendiğini ve YPG ve Peşmerge Güçleri’nin ilerlediğini söyledi. Mecid, IŞİD’in gücünün kırıldığını ve kentin dışına kaçtığını belirtti.

IŞİD KAÇIYOR

Kobani’nin kuzeyinde YPG ve Peşmerge Güçleri ile IŞİD arasındaki yoğun çatışmaların yaşandığı, savaş uçaklarının da kent üzerinde uçuş yaptığı bildirildi.

Rûdaw’a konuşan Kobani’deki Peşmerge Komutanı Abdulkahar Mecid, akşam saatlerinde çatışmaların yeniden şiddetlendiğini ve YPG ve Peşmerge Güçleri’nin ilerlediğini söyledi.

Çatışmalarda hafif silahlarla el bombalarının kullanıldığını belirten Mecid, IŞİD’in gücünün kırıldığını ve kentin dışına kaçtığını belirtti.

Peşmerge komutanı, 20 Kobanili ailenin de Suruç sınırından kentteki evlerine döndüğünü kaydetti.

14880af1_l.20141110092149.jpeg

IŞİD KAÇARKEN CAMİYİ HAVAYA UÇURDU

Dün sabah saatlerinden itibaren sessizlik hakim olan Kobani’de saat 12:00’den itibaren IŞİD Mürşitpınar Sınır Kapısı ve bazı noktalara havan atışı gerçekleştirmişti.

Saat 12:00 sıralarında Peşmerge Güçleri ve YPG savaşçıları ile IŞİD üyeleri arasında Kobani şehir merkezinin kuzeyinde bulunan Heci Reşid Camii civarında çatışmalar yaşanmıştı.

IŞİD, geri çekilirken üssü konumdaki Haci Reşat Camii’ni havaya uçurmuş, bölge Kürt güçlerinin kontrolüne geçmişti.

6038d3e9_l.20141110092215.jpeg

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi karşısındaki Kobani kentinde IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışma böyle görüntülendi...