BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.506,73
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çin malı 3D film: Don Kişot

Çin sineması ilk kez üç boyutlu film çekti. Filmin 150 bin Dolara mal olan 535 metrekarelik posteri Guinnes'e aday olarak gösterildi.

Abone ol

Çin sineması ilk kez üç boyutlu bir film çekti. Don Kişot filminin posteri de "3D" olarak hazırlandı. 150 bin dolara mal olan poster 535 metrekare büyüklüğüyle Guinness'e aday gösterildi.

Çin,Kanadalı ünlü yönetmen James Cameron'un film endüstrisinde çığır açan "Avatar" isimli filmini bir adım öteye taşıdı. Çin'de İspanyol yazar Miguel de Cervantes'ın "Don Kişot" ismiyle aynı adı taşıyan üç boyutlu (3D) teknolojisi kullanılarak bir film çekildi.

Çin'in başkenti Pekin'de filmin tanıtımı için bir stüdyo üç boyutlu dev posterle döşendi. Üç boyut hissini resimde de yaşayan Çinliler, resim karelerinde uygun yerleri alarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Yıl sonunda gösterime girmesi beklenen film için hazırlanan 3 boyutlu dev poster tam 150 bin dolara mal oldu. 535 metrekarelik bir alanı kaplayabilen dev poster dünyanın en büyük 3 D posteri olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday olarak gösteriliyor. Don Kişot romanını filmde kendi tarihlerine adapte eden Çinliler hanedanlık döneminde yaşayan Çinli Don Kişot yarattı.