BIST 10.400
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.402,15
HABER /  GÜNCEL

Cimbom kupadan emin

Ligde 4 puanlık avantajı bulunan Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekleyeceklerine dikkat çeken sarı kırmızılılar, Olimpiyat Stadı'ndaki kupa finali için iddialı konuştular

Abone ol

Galatasaray'da gözler Türkiye Kupası finaline çevrildi. Ankaragücü'nü 2-1 yenerek lider Fenerbahçe'yi 4 puan geriden takip etmeyi sürdüren sarı kırmızılı futbolcular, kupa yemini ettiler. Maçtan sonra teknik direktör Gheorghe Hagi'ye söz veren futbolcular, "Şampiyonluk bizim elimizde değil ama kupa bizim elimizde. Bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz. Kupayı da Fenerbahçe'nin elinden alıp bu sevinci yaşamak istiyoruz" dediler.

Ligin ilk yarısında Ali Sami Yen'de yendikleri Fenerbahçe'yi yine yeneceklerini iddia eden futbolcular, "Onları evimizde ağırlayacağız. İlk yarıdaki maç nasıl bittiyse yine öyle bitecek. Böylece Kadıköy'deki lig maçına daha inançlı ve moralli çıkacağız. İlk planda aklımızda bir tek kupa var. İpler bizim elimize geçerse şampiyonluğu da alırız. Ancak şu anda şampiyonluk için beklemekteyiz. Şimdi kupayı düşünüyoruz" diye konuştular

Ligi kenara bırakın

Ankaragücü maçının 90 dakikası bittiğinde futbolcuları ile konuşan Hagi, "Ligi 3 günlüğüne bir kenara bırakmanızı istiyorum. Bir tek kupa maçını düşünmeliyiz. Fenerbahçe ile olan 4 puanlık farkı da kimse düşünmesin. Önce kupayı kazanmalıyız" dedi. Sarı kırmızılı futbolcular adına konuşan kaptan Hakan Şükür olmak ise "Ali Sami Yen'de olduğu gibi Olimpiyat Stadı'nda da Fenerbahçe'yi yeneceğiz. Hocam sana söz veriyoruz" karşılığını verdi.

Ergün Penbe ile Cihan Haspolatlı ise Fenerbahçe ile oynayacakları zorlu karşılaşma ile ilgili ise şunları söyledi: Fenerbahçe ile ilk kez karşılaşmayacağız. Zaten finale bu iki takım yakışırdı. Ancak bizim içimizdeki inanç hiçbir takımda yok. Şampiyonluk yarışında onların gerisinde kaldık. Şu anda Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekliyoruz. Ancak onlar puan kaybederse biz öne çıkacağız. Futbolda herşey olabilir.

Öte yandan Ankaragücü maçında bileğine aldığı darbe sonunda oyunu terketmek zorunda kalan Hakan Şükür, taraftarlara seslenerek, "Ben ve arakadaşlarım bizlere düşen görevi yerine getirmek için hazırız. Biz bir otobüse bindik. Son durağa kadar gideceğiz. Bundan önce şu durakta hata yaptık. Bu durakta hata yaptık demekle birşey kazanmayız. En son gideceğimiz yere kadar gideceğiz" dedi.

Haber: Ali Naci Küçük
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr