BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,57
ALTIN 2.382,75
HABER /  DÜNYA

Çığ altında kalan askerlere ulaşılamadı

Pakistan’da önceki günkü çığ faciasında kar altında kalan asker ve sivilleri arama çalışmalarını hızlandırmak için, ABD’den uzman bir ekibin olay yerine ulaştığı bildirildi.

Abone ol

Pakistan medyasının güvenlik kaynaklarına dayanarak yayımladığı habere göre, 9 kişiden oluşan uzman ekip, eğitimli köpek ve radarlar yardımıyla Siachen buzullularında çığ altında kaldığı belirlenen askeri birliğe ulaşmaya çalışacak.

Pakistan Ordu Sözcüsü General Ahtar Abbas, denizden 6 bin metre yükseklikteki Siachen'de çığ altında kalan taburda 124'ü asker ve 11'i sivil 135 kişinin bulunduğunu açıklamıştı.

Abbas, kurtarma ekiplerinin arama çalışmalarını zor şartlar altında, eğitimli köpekler ve helikopterlerle sürdürdüğünü bildirmiş, fakat şimdiye kadar hiç kimseye ulaşılamadığını açıklamıştı.

Amerikalı uzman heyetin Pakistanlı askerleri kurtarmak için yardıma gelmesinin, iki ülke arasında son bir yıldır kötü olan ilişkilerin normalleşmesine önemli katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Siachen buzulluları, Pakistan-Hindistan sınırının en kuzey noktasındaki Himalaya dağlarının Karakurum bölgesinde bulunuyor. İki ülke arasında birkaç kez savaşa neden olan Siachen bölgesi, dünyada savaşa sahne olan en yüksek rakımlı bölge olarak biliniyor. Bölgede görev yapan askerlerin çoğu çatışmalardan çok hava koşulları nedeniyle hayatını kaybediyor.