BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.510,76
HABER /  GÜNCEL

Çifte cinayetin ardından PKK çıktı

Akaryakıt istasyonuna açılan ateş sonucu hayatını kaybeden kardeşlerin ölüm nedeni ardından PKK çıktı

Abone ol

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, gece geç saatlerde sahibi oldukları akaryakıt istasyonunda kalaşnikof tüfeklerle açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 2 kardeşin, PKK'nın haraç isteğini reddettikleri ortaya çıktı.

Saldırıyı gerçekleştiren ve 2 kişi oldukları belirlenen katillerin PKK'lı mı, yoksa menfaat elde etmek için örgütün adını mı kullandıkları araştırılıyor.

Suruç'ta pazartesi günü iki akraba aile arasında çıkan 5 kişinin öldüğünü olaydan sonra, dün gece de çifte cinayet işlendi. İlçe çıkışındaki Yıldırım Mahallesi'nde bulunan Özçelikten Petrol İstasyonu'nun bahçesindeki kameriyede oturan 35 yaşındaki Deyah ile 32 yaşındaki Bilal Çelikten kardeşler saldırıya uğradı. Kalaşnikof silahlarla ateş açan saldırganlar, evli ve 2'şer çocuk babası Deyah ve Belal Çelikten kardeşleri öldürdü. 2 kişi oldukları belirlenen saldırganların taradığı istasyonda camlar kırıldı, kurşunlar pompalara da isabet etti. Saldırganlar gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR

Saldırının haber alınmasından sonra akaryakıt istasyonuna gelen polis ekipleri inceleme başlattı. Görgü tanıkları, Çelikten kardeşleri haraç isteyen PKK'nın tehdit ettiğini, onların ise bunu reddettiklerini bu nedenle infaz edilmiş olabileceklerini söyledi.

Bu bilgi üzerine Şanlıurfa'dan çok sayıda polis ve özel harekatçı Suruç'a giderken, askerler de ilçenin kırsal kesimlerinde arama tarama çalışması başlattı.

SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

Akaryakıt istasyonundaki saldırı, güvenlik kameralarına da yansıdı. Polisin incelemek üzere el koyduğu görüntülerde, saat 23.30 sıralarında istasyona gelen yüzleri seçilemeyen 2 kişinin Çelikten kardeşler ile bir süre konuştuğu ve tartıştığı, ardından 4 kişi arasında boğuşmanın başlayıp, bu sırada saldırganların kalaşnikof tüfeklerle ateş ederek kaçışı görünüyor.

VALİ İNCELEME YAPTI

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan da, sabah saatlerinde yanında Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ile birlikte Suruç'a geldi. Olayın meydana geldiği istasyonda inceleme yapan ve burada toplanan Çelikten kardeşlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Okutan, yaşananlarla ilgili yetkililerden de bilgi aldı. Vali Okutan, yaklaşık yarım saat istasyonda kaldıktan sonra değerlendirme toplantısı yapmak için Suruç Kaymakamlığı'na geçti.

Yaklaşık 1 saat Kaymakamlık binasında kalan Vali Okutan, çıkışta yaptığı açıklamada, "Şu anada olay çok taze. Bunun üstünde arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Bu aşamada bunları paylaşmamız çok doğru olmaz" dedi.

Vali Okutan, saldırının terör örgütü kaynaklı olup olmadığı yönündeki soruya "Her türlü şeyin üzerinde duruyoruz. Olayı bütün yönleriyle değerlendiriyoruz. Ek bilgiler olunca bunu paylaşacağız" şeklinde yanıtladı.

Soruşturmayı yürüten güvenlik güçleri, 2 saldırganın PKK'lı mı yoksa örgüt adını kullanarak haraç toplamak isteyen kişiler olup olmadığını araştırıyor.

BALIKLAMA ATLADI APANDİSİ PATLADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, tekneden balıklama atlayan lise öğrencisi 16 yaşındaki Mert Güllüce'nin apandisi patladı. Sahil Güvenlik botu tarafından kıyıya çıkartılan genç, Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bodrum Kız Teknik ve Meslek Lisesi Denizcilik Bölümü 11'inci sınıf öğrencisi Mert Güllüce, geçen cumartesi günü staj yaptığı tur teknesiyle Gökova Körfezi'ne açıldı. Koyları gezen tekne, dün saat 20.00 sıralarında Marmaris'e bağlı Karacasöğüt Köyü açıklarında demirledi. Burada serinlemek için tekneden denize balıklama atlayan Güllüce, kasığında bir acı hissetti. Güllüce, teknenin kaptanı ve diğer çalışanları tarafından sudan çıkartıldı. Güllüce'ye ilk müdahaleyi teknenin doktoru yaptı. Teknenin kaptanı, apandisi patladığı belirlenen Güllüce için Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yardım istedi. Olay yerine giden 3 Nolu Sahil Güvenlik Botu, Güllüce'yi alarak Milas İlçesi'ne bağlı Ören Beldesi'ne getirdi.

Burada hazır bekletilen ambulansa nakledilen Mert Güllüce, Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan gencin sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

 

BAŞINDA ŞİŞE KIRIP SİGARAYLA İŞKENCE YAPTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Elif Y. bir yıl önce evlendiği, İsmail Y.'nin kendisini dövdükten sonra başında şişe kırıp, göğsüne ve sırtına sigara basarak işkence yaptını söyledi

İşkencenin ardından kadının şikayet ettiği İsmail Y., karakolda ifadesi alındıktan sonra savcının talilatıyla serbest bırakıldı. Öfkeli kocanın 6 ay önce de, eşinin elinde sigara söndürdüğü öğrenildi.

Olay geçtğimiz cumartesi günü saat 20.30 sıralarında Özkanlar semtinde meydana geldi. 11 Ağustos 2010 tarihinde 47 yaşındaki Elif Y., hayatını 33 yaşındaki İsmail Y. birleştirmişti. Evlilikten kısa süre iş makinası tamiri yapan İsmail Y. eşine şiddet uygulamaya başladı. İkili arasında sık sık yaşanan tartışmalar sonrasında Elif Y., 6 ay önce elinde sigara söndüren kocasını şikayet etti. Kendisinden af dileyen eşiyle barışıp şikayetinden vazgeçen Elif Y.'ın şikayetleri bitmedi.

SİGARALI İŞKENCE İDDİASI

Geçtiğimiz cumartesi akşamı iftar için aynı sofraya oturdukları sırada, evde yemek yapacak malzeme bulunmadığından yakınan Elif Y., eşiyle yine tartışmaya başladı. Tartışması sonrasında ise, iddiaya göre öfkelenen İsmail Y. yüzüne yumruk atarak tartakladığı Elif Y.'nin önce başında şişe kırdı, ardından da elindeki sigarayı sırtının iki bölgesine ve son olarak da göğsünün üzerine basarak yaktı. Sigaralı işkencenin ardından eşinin dışarıya çıkmasını fırsat bilen Elif Y., polis merkezine sığınarak yardım istedi. Başından geçenleri anlatmasının ardından ekiplerin gözaltına aldığı İsmail Y. ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. İsmail Y. savcının talimatı üzerine ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

KARARA İSYAN ETTİ

Evlilik yıldönümlerini kutlamayı hayal ettiği sırada kendisine işkence yapan kocasının serbest kalması Elif Y.'ı isyan ettirdi. Adalete güveninin kalmadığını söyleyen Elif Y., "Sigaralı işkenceden hareket dahi edemiyorum. Geceleri acıdan uyuyamıyorum. Yaraların mikrop kapmaması için uğraşıyorum. Başıma aldığım darbelerden saçımı toplayamıyorum. Ama kocam elinin kolunu sallayarak dışarıda dolaşıyor. Ben kimden yardım isteyeceğimi şaşırdım. Eşime gereken cezanın verilmesini istiyorum" dedi.

MODELLİK İÇİN GİTTİ TECAVÜZDEN ZOR KURTULDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İstanbul Beykoz’da, eşinden boşandıktan sonra çocuklarına bakabilmek için hayat mücadelesi veren 35 yaşındaki N.B., bir internet sitesinde ‘10 bin TL’ye model aranıyor’ ilanını görüp gittiği işyerinde fotoğraflarını çeken N.B'nin tacizi ile karşı karşıya kaldı

Özel İlanı veren Ahmet adlı kişiye e-mail yoluyla ulaşan genç kadın,modellik yapmayı kabul ettiğini belirtti. İkili geçtiğimiz yıl 13 Aralık günü Beykoz Kavacık’ta buluştu.

Soyadı belirlenemeyen Ahmet adlı şüpheli, genç kadını Rüzgarlıbahçe’deki işyerine götürdü. Burada da bir kişiyle telefonla görüşerek, istedikleri modeli bulduğunu söyledi. N.B. yüzü görülmeyecek şekilde 20 adet çıplak fotoğrafının çekilmesi için 10 bin TL’ye anlaştı. Çırılçıplak soyunan genç kadının fotoğraflarını çeken şüpheli, ardından ise N.B.’nin vücuduna dokunmaya başladı. Genç kadın karşı koyarak çığlık attı. Ardından da hızla elbiselerini giyip kaçtı. İddiaya göre bu sırada Ahmet adlı kişi, “Ben senin gibi kaç tanesini kandırdım. Benimle birlikte olmazsan fotoğraflarını internette yayınlarım” tehdidi savurdu.

Genç kadın soluğu polis karakolunda aldı. Kendisine şantaj yaparak, cinsel ilişkiye girmeye çalışan Ahmet adlı kişinin telefon numarası ve otomobilinin plakasını veren N.B. şikâyetçi oldu. Beykoz Cumhuriyet Savcılığı zanlının yakalanması için polise talimat verdi.

GEZMEYE DİYE ÇIKTILAR AMA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, iki gündür kendilerinden haber alınamayan Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Serkan Aydoğan ile buluşup gezmeye çıktığı, bir dershanede görev yapan İngilizce öğretmeni nişanlısı 23 yaşındaki Güllü Özdere'nin cesetleri bulundu. Yapılan incelemede, nişanlı çiftin 300 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobilden fırlayıp can verdikleri ortaya çıktı.

Beydağ İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Serkan Aydoğan pazar günü Beydağ İlçesi'ndeki bir dershanede görevli İngilizce öğretmeni nişanlısı Güllü Özdere ile buluşup Ödemiş İlçesi'ndeki Gölcük Yaylası'na çıktı. İki gençten bir daha haber alınamayınca Beydağ ve Ödemiş ilçelerindeki Jandarma Komutanlığı ekipleri arama çalışması başlattı.

Jandarma, bugün Gölcük Yayalası yakınlarında keskin virajın bulunduğu bölgedeki 300 metrelik uçurumda Uzman Çavuş Serkan Aydoğan'a ait 66 HC 966 plakalı otomobili ve iki gencin cesetlerini buldu. Yapılan incelemede, Uzman Çavuş Aydoğan ve öğretmen Güllü Özdere'nin otomobilden fırlayıp can verdikleri belirlendi. Bölgeye sevk edilen çok sayıda jandarma ekibi, iki gencin cesetlerini çıkardı.

YARDIM ETTİ TEKME YEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Taksimde yol ortasında kriz geçiren bir kadına yardım etmeye kalkan Mine Cangal, kadının tekme ve tokatlarına hedef oldu.

Yere uzanmış kafasını taşlara vuran kadını görünce iki arkadaşıyla yardıma koşan Cangal, olay sonrası “Yediğim tekme ve tokat önemli değil de, kendini yaraladığı için hiçbir taksinin kadını almak istememesine üzüldüm. Polis gelene kadar çevrede toplanan onca insan da bize yardım etmedi” dedi.

BOŞANMAK İSTEYEN KARISINA ACIMADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Boşanmak isteyen eşini geçeceği yolda bekleyen işsiz koca, 3 çocuk annesi kadını tüfekle vurup intihar etti.

Uşak'ın Bölme Beldesi'nde yaşayan üç çocuk annesi Yeşim Özçeliker (27), dün sabah Karma Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çanta fabrikasındaki işine gitmek üzere yola çıktı. Genç kadının yolu, bir yıldır ayrı yaşadığı ve boşanma davaları süren işsiz eşi Ercan Özçeliker (33) tarafından kesildi. Özçeliker, yanında getirdiği tüfekle 12 yıllık eşine birkaç kez ateş etti.

Genç kadın, vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla kanlar içinde yere yığılırken, Ercan Özçeliker, tekrar doldurduğu tüfeği çenesinin altına dayayıp tetiği çekti. Karı-koca olay yerinde öldü. Ercan Özçeliker'in olayı önceden planladığı, cami avlusunda saklanarak eşinin gelmesini beklediği belirlendi. Özçeliker'in geçen yıl da eşini kızgın demirle dağladığı anlaşıldı.

KIYMA MAKİNESİNE KOLUNU KAPTIRDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Burdur'da kasap dükkanında çalışan 16 yaşındaki Habib İnarlıoğlu, sağ kolunu kıyma makinesine kaptırdı. Hastaneye kaldırılan gencin kolu, kıyma makinesinden güçlükle çıkarıldı.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında Açık Pazar Yeri Kasaplar Sokağı'nda meydana geldi. Amcası Murat İnarlıoğlu'nun yanında çalışan Habib İnarlıoğlu, sağ kolunu kıyma makinesine kaptırdı. İnarlıoğlu'nun yardımına amcası ve çevre esnafı yetişti. Makine durdurulduktan sonra İnarlıoğlu'nun sıkışan kolu makineden çıkarılamadı. İnarlıoğlu, yerinden sökülen kıyma makinesi ile birlikte Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil olarak ameliyata alınan gencin kolundaki makineyi çıkarmak için Burdur Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinden de yardım istendi. Hastanede acil ameliyata alınan İnarlıoğlu'nun kolundaki makine, 45 dakika süren uğraş sonucu güçlükle çıkarıldı. 2.5 saat süren operasyon sonunda parçalanan sağ el, dirsek kısmından kesildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 

TAKSİM'DE DEHŞET ANLARI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Taksim'in en işlek caddelerinden birinde dehşet dakikaları yaşandı.Saldırganın kurşun yağdırdığı kişi ölürken seken kurşunlar yoldan geçmekte olan bir kişiyi de yaraladı.

Beyoğlu Taksim Caddesi'ndeki olay saat 12.30 sıralarında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, 52 yaşındaki Refik Elibol, cadde ortasında Hasan Sağlam'ı onlarca kişinin gözü önünde kurşun yağdırdı. Hasan Sağlam vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti. Bu sırada olay yerinden geçmekte olan Ata Dörtbölük de seken kurşunlardan birinin isabet etmesi sonucu ayağından yaralandı. Saldırgan silahıyla birlikte polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü. Saldırgan Refik Elibol'un, Taksim'de bir apart otel işlettiği hayatını kaybeden Hasan Sağlam'ın da aynı cadde üzerinde bir oto kiralama şirketinde çalıştığı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor

ÖNCE EŞİNİ SONRA ARAYA GİRENLERİ DÖVDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Mersin'de attığı yumrukla eşini çocuklarının gözü önünde yere düşüren şahıs bu defa kendisine müdahale eden vatandaşa saldırdı. Eşine şiddet uygulayan adamla vatandaş yumruk yumruğa kavga etti.

Bir vatandaşın cep telefonu ile kaydettiği olay şöyle gerçekleşti: Bir kişi Okan Merzeci Bulvarı ile İnönü Bulvarının kesiştiği kavşakta eşi ve çocukları olduğu tahmin edilen kadını attığı yumrukla yere düşürdü.

Bu sırada çevrede bulunan bir vatandaş şahsın yanına gelerek kadının kalkmasına bekleyen şahsa tepki gösterdi. Hızını alamayan şahıs ise bu defa şiddetini kendisine tepki gösterenlere yöneltti.

Şahıs kendisine tepki gösteren vatandaşla yumruk yumruğa kavga etmeye başladı. Diğer vatandaşlarında araya girmesi ile şahıs yanına aldığı kadın ve iki çocukla olay yerinden uzaklaştı.