BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,63
ALTIN 2.418,66
HABER /  DÜNYA

Çicek’e gazino tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in grup toplantılarını ‘Meclis Gazino’ya dönüşür hale geldi’ yönündeki sözlerini...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in grup toplantılarını ‘Meclis Gazino’ya dönüşür hale geldi’ yönündeki sözlerini eleştirerek, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin grup toplantılarının hiçbiri Sayın Meclis Başkanı’nın ‘Meclis gazinoya dönüşür’ ifadesini haklı çıkaracak bir mahiyette yapılmamıştır” dedi.
Vural, yaptığı yazılı açıklamada, Çiçek’in 24. Dönem 3. Yasama yılını değerlendirdiği toplantıda grup toplantılarına yönelik açıklamasını eleştirdi. Meclis Başkanı’nın serzenişinde çok haklı olduğunu ancak bu açıklamasını yaparken Meclis’i gazinoya çevirenin hangi parti ve partiler olduğunu net bir şekilde açıklamasının uygun olacağını belirten Vural, ”Böylece meclis grup toplantılarının belirli bir intizam içinde gerçekleştiren MHP’yi töhmet altında bırakmazdı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin grup toplantılarının hiçbiri Sayın Meclis Başkanı’nın ‘Meclis gazinoya dönüşür’ ifadesini haklı çıkaracak bir mahiyette yapılmamıştır. Salı günü yapılan grup toplantılarında hangi siyasi partilerin stadyum taraftarı, amigo, gazinocular kralı gibi davrandığı, tezahüratlara eşlik ettiği bütün kamuoyunun malumudur. Sayın Meclis Başkanı Meclis’te olan bütün partileri uyarmak yerine Meclis’i gazinoya çevirmesinden endişe duyduğu bu görüntülerin müsebbibi olan siyasi partileri uyarmalıdır” dedi.
Vural, TBMM Başkanı Çiçek’in de belirttiği gibi bazı partilerin haftalık grup toplantılarında gruba gelenlerin yaptıkları gösteriler ve tezahüratların TBMM bahçesine taştığını, panayıra dönen görüntüler ortaya çıkardığını belirterek, “Bu görüntüler TBMM’nin ağırlığına ve işlevine hiç mi hiç yakışmamaktadır” dedi.
MHP’nin bu rahatsız edici duruma daha önce dikkat çektiğini kaydeden Vural, açıklamasında şu ifadelere verdi: “TBMM Başkanı’nın bu açıklamaları vesilesiyle buradan bir kez daha aynı şeyleri dile getirmek fırsatı doğmuştur. TBMM miting alanı, selamlık alanı değildir. Bunu yapmak isteyenler giderler kendi mitinglerinde, kendi partilerinde istediklerini gibi yapabilirler. TBMM’nin kurumsal ciddiyetine, tezahürat yapılan, slogan atılan, halay çekilen, bahçesinde şovlar yapılan böylesine gayri ciddi görüntüler yakışmamakta, Meclis’in ağırlığına gölge düşmektedir. Sayın TBMM Başkanı, bu gayri ciddi görüntülere sebebiyet veren siyasi partileri, parti başkanlarını bizzat uyarmalı gerekli tedbirleri almalı ve uygulamalıdır.”
(İHA)